VP ångest

DSC_9842
Vi har anmält oss!
Egentligen kan jag skriva ut var när och hur, men jag låter bli. För spänningens skull, ni som vill ta reda på det, det är inte så jäkla svårt. Eller så kan ni fråga mig på facebookchatten 😉
Men det är så jäkla läskigt!!! Jag tror vi kan klara det, annars skulle jag inte anmält, men samtidigt så skulle jag inte bli jättebesviken om vi skulle bli underkända. Jag är grön och min hund är grön. Vi kan inget om vallning ännu, eller ja lite kan vi ju, men vi lär oss nya saker hela tiden och Kellie lär mig massor varje gång vi tränar.
Just nu så skulle jag säga att hon i regel har ett fint hämt, lite knackligt ibland i upptaget, men oftast mjukt, lite högt tempo i framdrivningen, fösningen bra nu när jag kan styra henne med små justeringar i och ur balans. Hon kan fortfarande “luta” lite ur fösningen och vilja snirkla runt till 12, men bara jag håller i lite där så tar vi oss fram. Drivningen har jag missat att träna lite nu. När vi gick kurs hos Hanna Eriksson på Ekerö så pratade vi mycket om att jobba med tempot i fösningen och att det borde lösa mycket i drivningen också. Så vi har tränat fösning.
Vi fick testa att köra en VP bana i tisdags(?) hos Maria och Torbjörn här på Gotland. Det gick bra, bättre än vad jag trott. Kellie visade lite ovana att gå med en större flock, vi har bara 6st, och jag fick stötta henne lite där med att få med alla i fösning och drivning. Jag glömde av mig lite så vi föste stora delar av banan och bara en liten bit på slutet med drivning. Fålla vart svårt och ovant, så det behöver vi träna, fålla ut kändes jättebra och hon är relativt enkel att styra på banan över lag. Skulle kanske önska att hon tog lite mer ansvar, men med tanke på att vi knackat på hennes huvud senaste tiden om att lyssna på kommandon så kan jag förstå att hon gör som hon gör.
Vi ska fortsätta träna på, men kommer gärna och tränar hos andra som vill ha sällskap och erbjuder självklart er gärna att komma till oss och träna lite i gengäld. 🙂
VP-ångest deluxe! Men vill så gärna att det ska gå och har ju världens bästa kompis med mig in på banan <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *