Vi tränar mot perfektion

images (1)
Det finns ett talesätt om blod svett och tårar. Utan dessa komponenter nås ingen framgång.
Absolut kan jag köpa detta och hålla med, samtidigt känner jag att man måste bromsa sig själv ibland i strävan mot perfektion. Att se det man ådstakommit för vad det är och som jag försöker tvinga mig själv att göra, säga minst 3 bra saker om tex. ett utförande, ett träningspass eller en arbetsdag?
Jag fick låna en bok av Jenny av Mia Törnblom förut när jag hade det svårt med Tengil och jag hade börjat närma mig ett beslut om att omplacera.
Boken är om självkänsla och har titeln “Jag äger”.
Egentligen en ungdomsbok, men ja jag är ju inte så gammal heller. Jag läste nog inte hela, men det hjälpte mig ändå mycket.
Så i vår strävan mot perfektion så måste vi stanna upp ibland och bara se hur mycket bra vi ändå åstadkommit. Att komma fram till minst 3 bra saker i varje träning för att se framstegen som man så lätt missar. Hur många gånger får man inte höra när man står där och snörper missnöjt på munnen efter ett träningspass att “vadå, det såg ju bra ut” eller “men det är ju jättestor skillnad från innan, ni har ju gjort massor med framsteg”
Ja det här med självkänsla och självförtroende är något som man kan ta sig många funderare över. Men det här är nog det som funkat bäst för mig. Jag faller gärna in i tankesätt som “träningen gick dålig = jag är dålig” men så funkar det inte.
Hopp och lek

3 Replies to “Vi tränar mot perfektion”

  1. Man är väldigt duktig på att bara minnas allt det negativa i träningen för att det är sånt man går och irriterar sig på under och efter passet, men man måste ju också påminna sig om vad som blev bra! (för majoriteten är ju ofta bra!)

  2. Känner igen mig! Försöker påminna mig om att verkligen ta fram det han gjorde bra, och inte bara haka upp mig på det han gjorde mindre bra. Visst vill jag ha perfekta moment, men i vissa fall får jag inse att just nu är vi inte där och det är inte hela världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *