Varsågod, gå och hälsa

Har en tendens att lära mina hundar att bli extremt upphetsade när de får hälsa.
Tyvärr inte helt optimalt och jag tror inte hundarna heller mår så bra av att hälsandes blir så uppstressat. Sedan står jag där och tjatar för att de ska hålla benen i backen och inte hoppa…
Så slog det mig, det uppenbara, jag får träna in det här ordentligt bara. Sätta kriterier och hämta henne om jag tycker att hon bryter mot kriterierna.
Kriterierna för att hälsa är:
*alla tassar på marken
* hålla sig stående/sittande
*vara tyst
Höll på att skriva saker med “inte” framför, men sådant hjälper ju inte…

Så vi ska köra på detta ett tag. Hälsa på få, hundar som människor och på de utvalda vi hälsar på så gäller följande regler. Jag kommer nog behöva hämta henne några gånger i början, men sedan så kommer det nog bli bättre och bättre.
Hon har på senare tid fått lite överslag och blivit rädd och kissat på sig när hon hälsat på människor hon ändå känt länge, så tror hon kan må mycket bra av lite struktur. Lite ramar att luta sig på helt enkelt. Målet är att hon ska bli mer avslappnad, blir hon mer avslappnad när hon hälsar så borde hon även bli mer avslappnad innan hon hälsar eller när hon inte ens kommer få hälsa.
Hopp och lek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *