Vänner

Kelliemichelle23mars
Igår fick jag skynda mig hem för finfrämmande skulle komma på besök.
Rebecca med Runa och Izabelle med Diva kom runt 19 och jag hade precis hunnit få på mig finkläderna aka mjukisbyxor. Kvällen fortsatte precis lika trevlig med mjukisbyxor, god mat (jag älskar att laga mat), god efterätt och till det några glas vin och härliga diskussioner.
Dessa två människor kan verkligen få min hjärna att spinna på högvarv när det kommer till hundträning ska jag säga er.
Katten Sture vart även han väldigt nöjd över att bli så ompysslad som han blev av Rebecca.
På morgonen så gick jag och köpte frallor på OKQ8 till oss och sedan satt vi med frukosten (och den obligatoriska koppen kaffe) och surrade i godan ro.
Mitt på dagen så tog vi oss ut i den varma solen för lite träning. Vi hittade lite barmark och en asfalterad skolgård där det hade töat och torkat.
Så varmt att man kunde träna utan jacka till och med. 😀
Började med att värma upp Dot, så mjuk och fin i kroppen. Tyckte hon dock va lite dämpad, men det är helt normalt när de är ovana vid värmen tycker jag. Vart inte helt nöjd med hur fotgåendet artade sig så jag pausade henne och när vi körde igen så fokuserade vi på hopp-stå och utvecklade det. Jag säger i nuläget hopp-stå, inte helt effektivt men egentligen är det inte svårare än att belöningen uteblir om hon inte stannar kvar när tassarna nått marken.
Tror det börjar ta sig, vi har fått till många repetitioner och det spontana erbjudandet av hoppandet börjar avta nu när hon känns säkrare på kommandot.
Lilla Kellie som på torsdag blir hela 6 månader fick träna på filt-passivitet på ny plats. Lite pipig i början och bryter passiviteten lite då och då men inte mer än att hon flyttar sig någon meter från filten egentligen. Fast i och för sig så har hon det fortfarande lite svårt att inte hasa på rumpan närmare och närmare när någon hon tycker om (hon tycker om alla) går närmare hennes filt än 2 m hehe… Men jag älskar henne ändå.
När det var hennes tur att leka, så grymt att kunna träna två hundar på olika sätt samtidigt, så tränade vi på gripa ordentligt i lek.  Hon är lite slapp i munnen och har än så länge inte fått några spelregler för hur lekbelöningarna kan se ut.
Min tanke nu är att få till ett bättre greppande och öka intensiviteten i leken.
Hon peppade på lite och drog emot mycket mer medan vi lekte så framstegen går nog fort.
Testade även att retas lite med mat medan hon drog emot. Hon bröt en del, men man såg att hon började fatta även om jag nog tror jag gjorde det lite för svårt då och då.
Ska nog backa och göra det lättare för henne. Kanske bara prassla med en påse när vi leker ett tag? Ja vi börjar nog där.
När vi tränat klar så satt vi en stund i solen och bara njöt. Sjukt skönt avslut!
Därefter gick vi hem till mig för en kaffe och sedan de åkt har jag hundarna bara myst hemma.
Blir inte roligare än så när man är gräsänka i 16 dagar till.
Hopp och lek!

2 Replies to “Vänner”

  1. Hjärnan på högvarv är alltid bra, jag var helt slut när jag kom hem 🙂 Nästa gång kollar vi på filmen också, kan tänka mig att det blir ännu mera tjatter då 😉 kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *