Vallning i November

DSC_1306Har haft en jobbig vecka så helgen har bara gått ut på att koppla bort allt strunt och fokusera på nuet och bara njuta.
I lördags vart det en heldag med Jenny och hennes tjejer. Vi for ut till fåren och vallade, fikade i Arninge och tränade lydnad på DTBK.
I vallningen så har jag överlåtit träningen av Kellie till Jenny i stora drag. Jag vill se, lära mig och verkligen ta in allt innan jag försöker själv med henne. Hon är grön och jag är grön, men i Doddo har jag min bästa läromästare. Med hjälp av Jennys coachning tar vi oss sakta framåt. Men det är kul! Från att ha varit skeptisk till vallningen så känner jag mig mer och mer såld. Längtan efter egna får ligger och gnager och önskan att gå kurs efter kurs.
I stora drag så jobbar vi just nu på att lita på varandra och att jag ska hinna med i svängarna. Som den lydnadspedant jag är så fastnar man gärna i detaljer istället för att se helheten och fokusera på min uppgift så Dot kan fokusera på sin.
Hon är förbannat fin om ni frågar mig.
Kellsan var mest en racerråtta, mycket spring idag. Men hon är ung och som jag förstår det ska hon lära känna fåren nu och vallar heller inte så ofta. Då måste man få va lite springig. Hon är ju inte dum, hon är inte dum med fåren kan vara värt att tillägga. Hon lyckades till och med med en egen liten delning. Så om jag får säga det själv är hon ganska modig också. (Önskar mig egna får till julklapp. Egna små mysiga ullhuvuden <3 )
Utseendemässigt tycker jag hon påminner så om sin mamma till utseedet. Fina Jess <3
Efter fikan i Arninge så for vi vidare till DanderydTäby BK för lite lydnad.
Jag har jobbat vidare med övningen jag och Rebecca satte i verket. Jag la ut en grupp med saker, leksaker, koppel, vitaminburk, plastpåsar m.m.
Uppgiftern bestod i att erbjuda frivilligt fotgående när vi gick runt där, behålla en lugn känsla och att Kells skulle komma över tanken att man ens skulle få lukta på någon av sakerna. Hon är lite reaktivare just nu och väldigt impulsig så vi jobbar mycket med sinnestämning och störning just nu. Hon har gått upp i stress/förväntan/frustration, inte helt säker på ännu vad för känsla, och då har hon kunnat ljuda.
Vi ska fortsätta med den övningen, den verkar hjälpa riktigt fint.
Dodden fick jobba lite med fotgåendet, hon har blivit peppigare överlag, men det har drabbat kvaliten av vårt fotgående så vi ska försöka träna det lite mer så att det blir bättre.
Just nu är hon lite skuttig, lite för långt fram och något pendlande. But no more, nu blir det bootcamp. Målet i övrigt med Doddo är att träna lite mer ta-i-övningar.
Efter lite lallande på Grizzly Zoo och i Stinsen skilldes vi åt och jag var helt död när jag kom hem. Inte bara hundarnas mentala träning som ska jobbas med.
Sådana här heldagar är för jäkla härliga, men lika uttröttande. Kände att kvaliten på lydnadsträningen var sådär, redan då var jag rätt trött ärligt talat.
Men hade en mycket trevlig lördag och massa härliga bilder tog vi också!
DSC_0996 DSC_0981 DSC_1076 DSC_1079 DSC_1071 DSC_1073 DSC_1121 DSC_1173 DSC_1294 DSC_1302  DSC_1319 DSC_1342 DSC_1368 DSC_1401
 

4 Replies to “Vallning i November”

 1. Så kul att valla!! Förstår att du kanske grundar en del med tjejerna nu men har du tänkt att göra VP med dom?
  Alla era BC-barn är sååååå fina, blev lite smått kär i kortet du la upp på fb på en Kajsa? tror jag hon hette… ser bilden här ovan och oj så söt.. 😉

  1. Ja det är superkul, men sååå svårt :S Man blir lite handikappad av att inte ha egna får dessutom där tyvärr.
   Planen är att Kellies ska gå VP och om jag får som jag vill så blir det även iallafall IK1 tävlingar, men vägen dit är lång.
   Dot är inget säkert med, hon är min läromästare så vi får se vart det leder. Jag har inte köpt henne som vallhund egentligen men nu börjar det liksom gå bra.
   Haha du kanske ska skaffa Blåbäret en borderfjolliekompis då? 😉

   1. JO jag kan tänka mig att det är svårt… men verkar grymt kul. Har varit med när sambon vallat med Nixon och även när kompisar vallat med sina BCs och det är allt annat än lätt i mina ögon.. förstår din känsla kring att inte ha egna får, då blir det väldigt svårt att få dom framstegen och träning som hundarna ibland kanske behöver…
    Du får lägga ut lite filmer när ni är i vallhagen, hade varit väldigt kul att se 🙂 Och det ska bli kul att följa er här i träningen… hoppas planerna med både Kellie o Dot går i lås 😉
    Mmmm… en borderfjollie är det bästa i Nixons öga, han älskar alla BCs faktiskt, men nja han behöver nog all mitt fokus ett tag till – och sen är ju cattledogarna så härliga så vem vet vad det blir för hund nr 2 (3) 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *