Vallning

IMG_0126 IMG_0112 IMG_0049
Följde med Jenny ut till Vaxholm idag på förmiddagen för att träffa fåren.
Känns alltid lite läskigt det här med vallning även om vi vart iväg några gånger. Men så är det, jag gillar inte att vara ny och grön på något. Jag vill ha kontroll – veta vad jag gör och varför.
Lättare sagt än gjort, men jag observerar så mycket jag kan och funderar, länge och väl som jag gärna gör.
Jenny hjälper mig med Kellie och det är superkul att se hur mycket hon har utvecklats. Hon är så fin och häftig min lilla tjej. På alla sätt och vis!
Jag har ju haft mina funderingar och kluringar gällande det här med vallning och hur man tränar det. Därför håller jag just nu på och experimenterar med Dot.
Vi har en kampis med oss in bland fåren och jag både klickade och belönade med kamp när hon var duktig och jag är fastiskt lite amazed. Tidigare när vi varit och vallat så har hon varit hetsig, men nu så märkte man hur hon från sin egna bubbla blev mycket mer open-minded.
Vi ska jobba vidare med det här, det funkar so far och det är häftigt att prova.
Hon tar belöningen och kampar engagerat med kampisen i så gott som alla lägen, det finns säkert nackdelar att hålla på såhär, men med Dot spelar det ingen roll.
Jag ska lära mig att valla, men jag tänker inte göra hur som helst. Hittills så är jag dock positivt överraskad över vallningen men det kanske är för att jag trivs så bra med Jenny och hennes tänk.
Underbart – skrämmande – häftigt – läskigt… osv, det är så jag känner inför vallningen.
Men min magkänsla tror det kommer bli bra och jag har hört att man ska lita på den. 🙂
Natti!

2 Replies to “Vallning”

  1. Måste kolla vallning någon gång.
    Haha åh, kan tänka mig din “frustration” när du inte har alla bitar på plats då du är grön i sporten hihi ;)… Fina bilder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *