Vallhunden Peak – Pickis – 6 månader

DSC_9664
Förutom de som får träffa Pickis lite varje dag så vet nog inte så många så mycket om henne. Därför tänkte jag jag passa på att presentera henne nu när jag känner henne lite bättre.
Peak är idag på dagen 6 månader.
Hon väger 15kg och är ca 51cm i manken. Öronstatusen är lite varierande, men några ståöron kan jag nog se mig om i stjärnorna efter. Det verkar vila någon form av flygplans-förbannelse över alla hundar jag köper 😉
I sig är jag väldigt nöjd med henne och tror att hon kommer bli en dunderhärlig liten hund med mycket potential.
Hon är mjuk mot oss, men lite hårdare i skallen vilket jag tror lämpar sig bra för träning och tävling. Ibland kan hon bemöta nya saker med en lite skepsis, men det går snabbt över till fullt-ös-medvetslös.
Hoppas hon får hålla sig hel trots galenskaperna så vi får njuta av den här galningen i många många år. <3
Peak gillar
Peak ÄLSKAR mat, känner mig som något av en djurplågare när jag tvingar henne att vänta på varsegod. Hon skuttar, hoppar, flänger och springer för det mesta. Men på något sätt känns hon rätt cool i allt full-fart-framåt.
Pickis bestämde sig för att det här med vallning är jäkla häftigt, så småningom ska hon även där får visa framfötterna. Men hon visar en del stil och häftiga grejer men hon lär nog ge mig lite gråa hår där.
Peak tycker om mammans underkläder, bhar och strumpor. Hon brukar tycka synd om dom när de ligger ensamma i en hög på golvet och brukar då hjälpa dessa upp i sängen.
Peak gillar höga höjder man kan hoppa ifrån och kombinerar gärna det med vatten så det stänker hej vilt.
Pickis älskar att vara nära och mysa! Hon misstar gärna en kloklippning för en rejäl mysstund. <3
Peak gillar inte
Från början upplevde jag henne som jättecool med människor, men i grund och botten är hon nog ingen social hund och hon är inte så intresserad av nya kontakter. Idag kan det yttra sig med att hon kan skälla om någon försöker locka henne till sig, men jag tror att låter man bara det vara och “inte gör en grej av det” så växer det mesta bort. Så hon gillar människor men kanske inte gillar nya människor? Om man kan säga så. Men älskar sin vänskapskrets.
Peak gillar inte när det regnar. Då går hon gärna in.
Peak kan
Inte så mycket ännu, men lite grunder så som att gå några meter fot, nostarget, lite byteslekar, target. Ganska bra grund i allmänlydnaden med inkallning, nej, varsegod, lägg dig osv.
Peak kan inte
Gå i koppel och låta bli att gräva hål i gräsmattor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *