Välkommen Peak och Nobedience-träning

DSC_7374I torsdagskväll så åkte vi och hämtade Peak. Hon hade fått lifta med Camilla och brorsan Japp som numera bor ute på Ekerö. Besparade oss massor med timmar på vägen och vi fick dessutom träffa vår efterlängtade lilla valp en dag tidigare än planerat.
Första natten gick bra, hon väckte mig vid 3 och då gick vi ut, vaknade sedan igen kring kvart i 6 och då var det ändå läge att gå upp för veckans sista jobbdag. Dagen på jobbet flöt på smärtfritt, hon röjde lite med sina leksaker, sov och gullades med av alla på kontoret. Så helt klart över förväntan! När vi kom hem var hon dock dödstrött.
DSC_7448
Idag hade vi bokat träning med delar av NObedience gänget. Vi passade på att utnyttja en konstgräsplan nära mig i brist på isfria träningsplaner. Så himla lyxigt!
Även solen tittade fram något! <3
Under träningen så sov hon snällt i sin bur, förhoppningsvis ingen slump att hon var så snäll just idag. Så jag kunde fokusera på Kellan och ja Kellan var lyckligast i världen.
Vi körde gruppmoment, jag håller på att kika på stilla tassar i sitt och stilla huvud i platsen när jag plcerar mig långt ut på kanten från henne. Det är svårt, men det är nog bara att jobba på.
Sedan 2×3 minuters fotgående med kommendering och filmining. Kändes jättebra!
Lite ljud men mest bara trevlig både helhetsmässigt och detalj.
Andra passet så körde vi länken inkallning, rutan och fjärr 3 gånger.
Kellan var i gasen och hade lite tjuvstarter på kommenderingen men förutom det så gjorde hon allt med mycket glädje och tryck. Lena sa att jag skulle strunta i att stoppa henne när hon tjuvar, men jag har riktigt svårt att sträcka mig dit. Just nu kan jag skoja med henne när hon tjuvar, så det inte blir någon stor grej av det. Men hoppas kunna låta det va lite bättre.
Kellan pinnade på i kedjan och kändes väldigt självklar. Det enda som jag funderar på är att hon lägger sig i rutan direkt idag istället för att lyssna och stanna. Ska fnula på vad jag ska göra åt det.
Så himla bra när man har såhär bra träningskompisar, vi hjälps åt ordentligt med kommendering och tankar och det gör sådan skillnad.
Här kommer 1 minut lång film på lite snuttar från dagens träning!

DSC_7381DSC_7413DSC_7386
DSC_7394

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *