Våga utmana och släppa på och detaljer

  
Igår var jag och tränade med träningsgruppen på SSBK. Vi brukar vara rätt strukturerade men man behöver få tappa lite struktur och bara njuta av sina hundar och kul träning.
Jag har hitills valt att fokusera på Kellie när vi kört gruppträning, det är hon som främst behövt det. Men nu när Peak börjar bli mer utbildad är det dags att ta tag i den biten och träna mer bland folk och hundar och kanske även sätta lite miljömål också. Så sagt och gjort, Pickan fick vara med, vi la en platsliggning med gruppens hundar, vi gjorte en platssittning med gruppens hundar. Hon brister lite i tålamod, så ska börja träna detta mer strukturerat utan grupp så hon förstår uppgiften. Men allt som allt väldigt nyttigt att våga utmana lite. Jag tror att det är väldigt viktigt att utmana, inget behöver vara perfekt från början. Men när man utmanar är det viktigt att finnas där och stötta i allt om det behövs.
Vi tränade sedan på lite med lite all möjligt, men främst var målsättningen bara att höja värdet av att fokusera på mig trots roliga grejer runt om. Funkade bra men vi har en del att jobba med såklart. 
Efter att hon fått vila en stund i bilen så länkade vi igenom en etta med kommendering och gruppen hängde på. Gick jättebra, hon hängde på jättebra, tappade henne någon gång när hon såg en apport och huvudet damp ner 2-3 gånger under linförigheten. Det brister en del i detaljerna, dels för att det bara gjorde det och dels för att vi inte tränat igenom vissa saker. En sak i taget! Känns jättekul att helhetens känns så bra, det liksom bara flöt på med Pickan. Hon är så glad!
Med Kellie vart det lite smått och gott, lite fotgående, inkallning, apporteringsdirigering och fjärrdirigering. I fjärren har vi lite hastigt tappat fällknivsrörelsen. Kändes lite oväntat, men vi backar bandet och påminner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *