Upp i sadeln igen

IMG_7401
Med onsdagens vinst och LP i bagaget var det dags för nya tag i helgen. I lördags tränade jag själv i Kista och fick till ett riktigt bra och mysigt pass med båda tjejerna. Efter det möte jag upp Annie och det vart det lite fix bland fåren.
Ikväll tränade vi med Sara med Kira och Halo på DanderyTäby BK.
Då Dot var lite sliten så fick hon va hemma och jag hade bara Kellie med mig. Kändes konstigt och bra på samma gång. Inte lika hektiskt med en hund, man hinner allt man vill ändå liksom.
Vi byggde upp en klass II bana och jobbade igenom hundarna.
Först gick jag ut med Kellie och länkade ett kort fritt följ, läggande, rutan, apportering, hopp och inkallning. Hon var lite slarvig, men jag vill inte stirra mig blind på det utan bara glädjas åt hur peppig hon va och hur bra hon ändå håller ihop.
Sara hjälpte mig även att köra lite fokus-övningar på Kellie med störning med hjälp av leksak. Hon svarade jättebra på det och extra kul att kunna applicera övningarna på alla andra moment.  Även starterna på momenten börjar blir säkra nu, det gäller bara att va konsekvent. Inget händer utan att hon tar kontakt med mig, samma sak gäller avsluten, men där har vi lite kvar att jobba med.
Vi checkade av hopp-sitt-hopp och fjärren lite mer också och fick lite klarhet i vad vi behöver jobba med. I hoppet handlar det mycket om självförtroende i uppgiften, hon är inte hundra på exakt hur jag vill ha det och att även om hindret är en bit bort eller lite mer åt sidan ska hon ta den båda på dit och tillbakavägen. Det krävs nog inte många repetitioner, men repetioner inte desto mindre.
I fjärren så fick hon lite störning men tog det bra, ibland låste hon sig men överhängande gjorde hon fina peppiga rörelser. Det man gärna glömmer med fjärren är dock att den är muskelmässigt ansträngande för hunden, så man kan inte göra så många repetitioner.
I mångt och mycket var jag väldigt nöjd med henne idag, nyare miljö, länkning nästan direkt när vi kom dit utan mycket till uppvärmning och hon tog det riktigt bra. Bra attityd och tyst – super super nöjd med henne och superglad över all bra hjälp vi fick av Sara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *