Träningsflow och funderar gällande hund i kommunaltrafiken

Haft en riktigt fin dag, jobbet har flutit på som en dans och dagen har gått fort.
På lunchen fick jag till ett bra träningspass med Dot.
Har börjat länka mer och mer och det händer grejer, jösses vad kul träningen känns just nu!
Efter jobbet så blev det ytterligare lite träning. Är fortfarande så förkyld att jag inte riktigt vågar börja springa ännu, så något kul ska man ju ha.

G
otland i somras<3
 
Träningen just nu består i spring-övningen runt föremål (ryggsäck/stolpe/kon/sten osv.).
Jag använder övningen för inkallningsingångarna och inkallning med apport.
För många är det ingen ny övning och jag har själv sett den tidigare men inte använt den förrän nu, har inte känt att jag behövt den, men för Dot passar den toppen. Hennes fart har blivit riktigt toppen och tror det går att använda den här övningen i mycket mer roligt.
Fotgåendet har fått sådan fin intensitet och bakdelen som Dot har, den har även den sedan ett tag vaknat och blir mer och mer med. Mycket pill kvar men fortsätter det så här bra så kanske man hinner komma till start innan vintern.. man kan ju drömma iallafall 🙂
En dum grej jag lyckats skapa är dock ett studdsande i fotgåendet. Tyckte det va toppen till hopp-stå först.. men det finns ju med i det vanliga fotgåendet också så får nog släcka det beteendet lite tyvärr. Eller enbart betinga när hon gör det på kommando.
Måste verkligen försöka filma lite! 🙂
 
Till en annan sak, hund i kommunaltrafiken, varför är människor så sura?
Jag sitter i hundvagn, försöker ta så lite plats som möjligt, har världens snällaste timida bordercollie flicka som inte märks men ändå ska de sucka och resa sig om man sätter sig vid samma fyrsits. Ändå ska människor sucka och blänga argt när de ser att på pendeltågens 2sitssäte sitter jag med en hund men dom får utan tvekan plats och sedan gå vidare.
Det är ingen ide att säga något själv eller bråka eller så, friheterna man ändå har i Stockholm som hundägare tenderar inte precis att öka. Snarare tvärtom, “hundförbud” “koppeltvång” “hundförbud inom strandområde” “hundar ska hållas kopplade i motionsspåret” osv. osv…
Människor har sådan tråkig inställning ibland…
 

2 Replies to “Träningsflow och funderar gällande hund i kommunaltrafiken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *