Träning på varierande underlag

Igår gick jag ner till fotbollsplan för lite träning. Första passet sedan torsdag så jag hade lite lägre förväntningar.
Doddo fick köra två länkningar, hela 2an utan plats och hopp med belöningen placerad på första uppsittet i fjärren. Hon var väldigt het och jag gjorde lite småmissar. Rutan var ngt tveksam på grusunderlag, jag sa fel kommando på apport och hon var jäkligt på i fotgåendet. Samtidigt kul att hon är så på tårna, vill inte gärna lugna henne i fotgåendet ifall att jag får med mig den lugna energin i övriga moment.
Vi fortsatte att träna på ingångar runt mig och det tar sig men samtidigt kommer det nog ta en dem tid.
Kellie fick träna på att växla sinnesstämning idag, stadga övningar efter fartmoment. Hon skötte det bra, hon anstränger sig alltid och för henne verkar det inte finnas något viktigare än att göra rätt. K hade också svårare för rutan idag, tror vi behöver variera underlaget lite.
Sedan körde vi långa fotsträckor för att dämpa energin lite, hon blir gärna lite laddad kring saker där vi detaljtränar mycket. Hon är ju en pratglad hund så jag få passa mig lite där.
Imorgon ska Dot detaljträna och köra minilänkar. Kellie ska också få länka lite 🙂

20131015-075248.jpg

2 Replies to “Träning på varierande underlag”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *