Tengils MH

Michelle och Tengil 2010
Satt och fixade lite på hemsidan häromdagen och när jag kollade på min youtubesida så hittade jag Tengils MH.
Kollade igenom hela några gånger, kollade av vissa delar om och om igen för att se och analysera minsta lilla gest och ändring i kroppshållning och minsta ljud.
Jag har mycket att lära när det kommer till hundspråk men lite kan jag och mycket har jag lärt mig.
Det jag ser i det här mh’t är att han ger  han har inte så jättesnabba avreaktioner och ett stort stort behov av att kontrollera sin omgivning. Han tar till mkt lugnande signaler, mkt slick om munnen vid hanteringen. Har väldigt mycket ragg i början av de flesta moment.
Ja han är ett speciellt kapitel i mitt liv oavsett den hunden. Bland det värsta och bästa jag vet lille BengBeng. Kommer nog aldrig bli klok på varför det blev som det blev och någon gång i mitt liv ska jag ha en cattledog igen. Men det får vänta.. det känns viktigt för mig att se hur rasen utvecklas när det kommer till tillgänglighet. Sedan så har jag väldigt svårt att se en hanhund i mitt liv någonsin igen. Men saknar att ha en galen (observera galen på ett positivt sätt) cattledog att dela mina dagar med. Även om Kellie gör sin beskärda del av att bidra med humor till vår vardag. 😉
Nåja, nog om det. Hopp och lek!

3 Replies to “Tengils MH”

  1. Älskade Tengan!
    Håller med dig om att det är en intressant ras. Tror det är den bruksras/vallshundsras som ligger närmast de egenskaper jag gillar hos hundar (typ terrier) men precis som du säger så är det idag ett ganska osäkert kort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *