Semester

Just nu har jag semester – som jag längat och med tanke på att jag knappt kan hantera det så tyder det på hur mycket jag verkligen behövt den.
Idag har jag och Tobbe mest myst och städat i lägenheten. Runt 15 tiden så fick vi nog av allt mys och gav oss av till Bögs gård. Jag skulle springa och han skulle cykla med sin nya cykel.
Finns verkligen inget bättre än ett hårt löppass när man inte kan hålla ordning på tankarna.
Vi tryckte på rejält med tanke på att det var 4a veckor sedan jag senast var ute, trodde inte vi skulle ta oss under 30 sträcket ens. Men tji fick vi, 5 km på 26 min. Förstår ni hur nöjd jag var med mig själv? Och Kellan förstås. Även om hon kunde köttat lite mer. 😉
Så skojigt med drag, man tror att de har sådan fantastisk kondis eller att ens galna hund ska dra som en galning i mil efter mil, men nä man faktiskt tar sig ut så märker man att de inte alls har så bra kondis som man trodde. Likväl som att den galna hunden är galen 1km sedan så går det lite trögare.
Efter springrundan och lite mat så plockade Sara upp mig och vi tog ett effektivt träningspass på SoSu BK. Kellan fick lite fotkommendering, lite platsliggning med omvänt lockande från Sara och störning i form av Halo som åt godis nära henne. Klurigt tyckte Kellan, men med tanke på att hon gick upp på platsen på U-SM i helgen så tror jag hon behöver den här sortens träning för att kunna generalisera övningen även om något “oväntat” händer. Hon är ju en känslig tjej.
Vi testade även av lite 3ans ruta, när jag skickade henne så belönade jag stadga och när hon fick stå så gjorde jag inkallningar från rutan. Inga konstigheter, men tror hon behöver rätt mycket träning i att skickas och sedan stå kvar/ligga kvar utan att vilja tjuva.
Sara hjälpte oss lite med apporteringen och det börjar bli fint det där, har börjat dra upp lite mer fart på tillbakavägen och , ta i trä, det genererar rätt stress och bra tryck i greppandet.
2 fina vittringar fick hon göra också, fortfarande lite osäker, men hellre att hon verkligen funderar än att hon är snabb ut och tar första bästa.
När jag och Sara sagt hejdå så skyndade jag mig över till Kista för att möta upp Ellan och Ellinore. Ellinore skulle tävla med Thea så vi ville vara där och heja lite.
Thea är en väldigt ung och sprallig hund, känner igen henne jättemycket i Kellan (samma pappa),  men hon kommer bli kanoners tror jag. Tyvärr inget första pris idag dock, men det va på håret. 🙂
Avslutar dagen med lite bilder:
DSC_5284 DSC_5283 DSC_5319 DSC_5339 DSC_5343 DSC_5371

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *