Ridhusträning

Då mitt liv bestått av flytt, flytt och åter flytt de senaste dagarna var det obegripligt skönt att få åka iväg till ridhuset och träna lite med tjejerna.
Tjejerna har mest vart med Ramona den här veckan så känner mig väldigt glad över att ha dom tillbaka nu.
Jag hade inte planerat något mer än att vi skulle toppa för tävlingen nästa helg.
Så dagens träning bestod av fart och ta i, apporten, rutan och inkallning.
Jag har klurat ut lite övningar hon svarar på så det känns som att det går åt rätt håll.
Fjärren är ju vår akilleshäl, men även den börjar styra sig, hon tycker det är mycket skojigare nu med lite nyare skiften och mer variation.
Kellie gjorde mig väldigt konfunderad idag. Vi har problem mer ljud i grunden. Men mycket har vi fått bukt på, förutom knorrandet i apporten. Det känns sådär att fela henne gång på gång när hon knorrar. Det är lite fel drift/inställning/känsla men jag kommer inte riktigt på hur jag ändrar.
Har prövar godis och även att kampa annorlunda med henne, men når inte helt fram. Kanske var hon bara trött, kanske blev det en konflikt då hon tyckte det var jobbigt med apport och ridhustorv.
Allt vi gjorde innan gick dock bra, länkade lite och belönade lite här och var i en kombination av ettans moment. Fick hjälp med en tandvisning och en moment riktig apport. Hade medvetet med mig en äckligare apport en vanligt, verkade påverka lite få hon var lite slapp i munnen och släppte apporten när jag tog i den.
Kändes väldigt bra och många bitar börjar falla på plats. Många bitar kvar egentligen för en tävlingsstart, likväl som momentmässigt är det inte mycket kvar. Men jag tycker att hon som hund kanske behöver växa på sig lite. Målet är ju inte bara att hon ska hålla för en tävling utan för att tävlas långt upp i åldern.
Dot var ju vuxen när hon flyttade in. 🙂
Nu på kvällen, förutom middag med min bättre hälft och hans bästa kompis, så tränade vi lite fjärr. Dodden börjar verkligen komma ikapp Kellie nu. Superkul!
På onsdag ska vi till Väsby och träna ett gäng också och tävling i helgen. Intensivt byter av intensivt, men känner knappt igen mig när det är lugnt ändå 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *