Projekt Låsta framben


Inget är skrivet i sten men efter att ha kikat mer på fjärrdirigering med låsta framben och i allmänhet känna sig lite mätt på bakbensfjärrens tragglande.
Jag har aldrig ens funderat på det förrän nu men kände efter lite testande att om inte annat är det kul med något nytt och för det andra att det är bra kroppskontrollövningar om vi inte väljer att gå vidare med det.
Första steget = hur börjar man? Många verkar ha börjat med en tasstarget, jag testade lite, kändes inte rätt. Då vi shejpat väldigt lite, Peak är en intensiv hund och min grundtanke är att jag vill ha väldigt öppna rörelser så gick det inte hand i hand med brädan jag testade eller pawpodz vi även gav en chans.
Därför tog jag upp henne i sängen, jag tror det är Denice Robrandt som sagt det till mig att hon börjar träna fjärren i sängen. Denice och Lita har ju en fantastisk bakbensfjärr, så why not. Jag såg en fördel med att det är en kant, dvs att det går inte att flytta fram hur som helst utan många rörelser borde komma naturligt. En annan fördel med att börja i sängen är att det borde aktivera småmusklerna och nog faktiskt är bra träning, som en balansboll.
Så vi började där, jag matade, visade, berömde och använde givetvis en hel del omvänt lockande.  Sakta gick vi över på soffkanten som det även går att se på filmen. Ge henne en känsla av en kant, på samma sätt som en target egentligen, samma tanke. I början var det rätt rörigt, stora rörselser, lite obalanserat och väldigt mycket iver. Men som mitt mantra varit senaste året:
 Långsiktiga Lösningar Ger Långsiktiga Result
Så det får ta lite tid, det ska inte vara perfekt från första passet. Så stora rörelser som sakta ska bli mindre och mindre. Nu har vi fått in några träningspass och sakta har jag börjat höja kriterierna. Det verkar som att hon är lite svagare i vänstersida, för där kommer det flest förflyttningar. Nu lägger jag lite mer tryck på den sidan, så förhoppningsvis är hon starkare inom kort.
Jag har funderat över kommandon också:
Pall = sitt upp
Trapp = lägg
Stå = stand
Iallafall nu framöver, svårt med kommandon. Men jag kan ju inte ha samma som Kellie fast för andra rörelser.
Så det ska bli spännande att se hur vi kan utveckla det här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *