Prestation, Resultat och Erfarenheter

Nu har vi gjort 3st tävlingar i år. En sämre och två bra. Två bättre resultat och ett sämre. Två bra prestationer och ett sämre. Men kikar jag på dessa tävlingar är inte de tävlingar när prestationen var bra de med högst poäng. 
Ibland får jag stoppa mig själv lite i språnget och påminna om hur oerfarna vi är. Jag som förare och även min lilla hund. Det vi gör nu gör vi båda för första gången, dvs. känner oss fram i elitklassen. Att målen är höga betyder inte att vi är och satsar på mål just nu utan jag måste komma ihåg vad vi gör nu och vad som är viktigt.
Det som är viktigt just nu är att hitta varandra, fortsätta bygga på vår tävlingsrelation, fortsätta sålla bort träningssätt som inte passar oss. Fortsätta ge olika lösningar tid, fortsätta ha kul.  Vi behöver ha tålamod för att dit vi vill nå är bakom knuten, men det finns lite milstolpar på vägen.
Allt väldigt luddigt, men mer konkret, vi ska inte jaga första pris och höga resultat just nu. Vi är inte där och att sätta några sådana krav på oss, på mig själv och på Kellie, det är inte rimligt.
Därför är jag extra nöjd med mig själv och Kellie från dagens tävling. Verkligen jättenöjd, trots att det haglade nollor som följd av mycket hjälper. Märklig känsla. Men samtidigt upplyftande att våga göra det man tror på och tro på det man gör.  Min målsättning idag var 1. avstå gruppmomenten då det är för svårt för henne i inomhushall med fullt hus. 2. från bilen in på tävlingsplatsen ha med mig en lugn och tyst hund.  3. Ha en lugn och fokuserad uppvärmning som förhoppningsvis ger oss just den känslan med oss in på planen.  4. Våga stötta min hund där det behövs trotts betygsavdrag, 0pris, 3e pris eller 2a pris, det är inte viktigt just nu. Inte viktigt alls, det viktiga är att ge Kellie bra erfarenheter och för mig att skapa bra rutiner inne på tävling. Vilket vi gjorde. Det kom fram människor efteråt och sa massor med fina saker och jag blev alldeles varm inombords. Att få höra “ni ser så samspelta ut” när just tävlingsrelationen är det som jag haft svårast att påverka. Idag var vi ett team och det är värt så mycket!
Nu tar vi en liten tävlingspaus, laddar om för träningsperiod och lägger lite mer fokus på Peak den kommande tiden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *