Post Success Depression

cropped-14054995_10157309274955035_2305811787388266367_n.jpgVi har haft ett fantastiskt tävlingsår. Ett fantastiskt faktiskt sett till resultat och helt ärligt inte bara resultat utan båda hundarna har utvecklats över förväntan och ska jag vara lite kaxig så har även jag tagit många steg framåt.
Jag som person har lätt att falla över i en mani när jag bestämt mig för ett mål. Det är det som fyller tankarna varje ledig stund och jag lägger all tid jag kan avvara från alla primära måsten på just det.
Varje gång vi uppnått ett mål så har jag känt mig tom. Det är med att resan är målet har fått sig en hel ny innebörd.
Kunde inte riktigt sätta fingret på tomheten förrän en kompis uppmärksammade att det rimligtvis borde vara en släng av Post Success Depression.
Har försökt läsa på lite om hur man tacklar den typen av ångest och tipsen verkar vara:
– Organisera
Tex. städa igenom tävlingspärmen, skapa statistik över tävlingarna, märk upp och logga filmer
– Slappna av och Återhämta dig
Det finns ingen press om att snabbt vara ute på banan igen. Man behöver vila, släppa press, återhämta sig. Gör helt andra saker än det som jag ångat på med. Tex. Valla om vi lydnadssatsat, fysträna, dragträning och vice verca.
– Belöna dig själv
Jag brukar shoppa, unna mig en kurs, en klänning, träningstimme i någon hundhall eller liknande. Efter allt slit är man värd lite belöning.
-Umgås och mys med familj och vänner
Ta igen det som du inte hunnit under satsning och tävlingsperiod. Myst med familjen, hängt med kompisar, allt utan tidspress, prestige eller konkret plan.
Sammanfattningsvis är det nog bara att invänta att ångesten går över, för det gör den. Antingen genom ett nytt mål eller genom återhämtning. Jag brukar känna och säga att jag bidar min tid innan jag bestämmer mig för nästa steg om någon frågar om nästa steg.
För det är ju just så, man funderar, vilar och lallar runt lite innan nästa mål börjar locka.
Sedan tror jag det är viktigt att påminna sig själv om att njuta av sin framgång bara, att bara njuta av det som man presterat.
Kan varmt rekommendera Miriam Bryants Värvet intervju apropå temat också. 🙂
Så skönt att kunna sätta ord på den känslan som jag länge haft efter stora ansträngningar och prestationer.
Slut och Stängt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *