Planering

DSC_3044Vi måste hitta tillbaka till planeringen och målsättningarna.
Nu innan tävlingen så planerade jag veckomål och såg till att vi uppfyllde de träningsmålen som var satt för varje vecka och respektive hund. Nu känns det lite som att musten gått ur mig och jag är inte sådär jättemotiverad. De kanske ger med sig bara tävlingen får sjunka in lite. Nu ska vi mest underhålla de kunskaper hon redan har och säkra upp.
Min tanke är att vi ska köra lite klass 1or för att ge henne erfarenhet och trygghet och ge mig mer insyn i vad hon är för en tävlingshund och vad hon svarar bäst på.
-Kontakten är en bristvara, där ska det investeras
– Fotgåendet ska fortsätta slipas, hon har en ojämn position så vi behöver jobba med det och fortsätta jobba med vårt system för svängar och halter.
Det går rätt segt med Dodde med klass III momenten också så det känns lite träligt. Det är ju moment som tar rätt mycket tid och det är lätt att glömma hur mycket tid man lagt ner på ettan och tvåans moment, när man har uppflyttet så vill man ju ut snabbt igen på banan bara. Mina förhoppningar är att hon ska vara tävlingsklar slutet på maj, men vi får se om vi uppfyller det. Metallen är akilleshälen, hon är väldigt ovillig till den även om det går frammåt. Delvis blir det ju en teknikfråga, ju sämre hon håller desto mer skallrar det och ju mer det skallrar desto äckligare blir det. Men det har blivit bättre så jag känner mig positiv.
Ikväll tränade vi med Malin i KIsta och det vart lite flummigt för vår del, mer aktivering än utvecklande träning.
Jag fortsatte jobba med matnyttiga saker för varje hund, uthållighet och känsla för Kellie i fotgåendet, teknik och tryck för Dodde i inkallningen med ställandet osv.
Men mer aktivering än utveckling, kan behövas det med ibland.
Ska bara hitta tillbaka till min planering så ska dock börja göra steg framåt igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *