Onsdagsträning

DSC_0186
Det bästa med onsdagar är nog ändå att få stänga av datorn 17.00 och bege sig mot klubben i Kista för träning med bästa hundungdom.
Gemensamma platsliggningar, man får hjälp och hjälper andra med kommendering, tandvisning, platsliggning och störningsträning. Sedan är det alltid så mysig stämning och ja jag älskar gemenskapen som finns inom hundungdom.
Önskar jag orkade engagera mig i styrelsearbetet och kurser, men känns som att all min tid går åt till annat.. 8h jobb och sedan minst 1 timme restid på det, ja då återstår 3 timmar egentid innan dagens ska rundas av.. Längtar tills jag ska plugga även om det fortfarande kommer dröja tills dess.  Att jobba och kunna lämna jobbet på jobbet är ändå en sådan grym frihet. Att kunna göra vad man själv känner för de här 3 timmarna jag har att använda.
Nu tappade jag tråden här lite eeh..
Jo, Alba med puppilurNinya var på plats, Amelie och Jessiebus, Rebecca och RäcerRuna samt jag och KajkoKellie och divanDot.
Vi fick till en bra länk i början med ruta på 6-7m + target, läggande, hopp+target och apport.
Mesade lite med rutan, hade lätt kunnat skicka på typ 20m.. men men. Körde knappt någon uppvärmning och fick lite träning i avbrott mellan momenten. Dot höll ihop fint, känns som en av hennes styrkor, hon är så stabil och håller verkligen ihop no matter what.
Vi la även en platsliggning senare med Jessie och en ny bekantskap Lyxa. 4 min på 40m, Dota låg fint men flyttade baken efter 10-15 sek i början men sedan stabilt.
Då Kellie visade lite hälta imorse så jobbade vi med lugna belöningar och fotgående så gott som hela passet. Fick hjälp av Alba med lite hjälpande ögon – jobbar vidare med rakheten och det gå ju åt rätt håll men lite sakta för min smak.
Vi gjorde även lite tandvisningar med olika personer, en helt okänd = svårare och då fjäskar hon. Med känd person som tandvisar sitter hon still, söker sig lite bort från handen men sitter fokuserat tills frikommando. Ganska spännande moment egentligen det här med tandvisning. Ska lära in näbbtarget som ett hjälpmedel.
Mer om träningen tar jag nog i min träningsdagbok nu, börjar bli trött i fingrarna efter dagens alla mail…
Imorgon blir det nog vilodag alt. drag beroende på hur de första stegen ser ut imorgon för Kelliebus. Kanske bara tar Dota på en tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *