Nu lämnar vi klass I

Bild
Efter första start i maj så känns det riktigt bra att nu tagit vårt 3e förstapris i lydnadsklass I.
Vi ska bara skicka in ansökan om LPI titeln så blir Tanta = LPI  That’ll do Dot.
Känns så bra efter alla motgångar att kunna stå och kolla på oss, kolla på vad vi uppnått och känna att jag flyger runt på moln av stolthet.
Jag är så otroligt stolt över vad vi uppnått!
I helgen åkte vi till Skutskärs BK för att tävla SkutskärCupen, jag med Dot och Jenny med Mini.
Vi åkte i god tid men hade tyvärr inte tillräckligt med tid så mycket fel som vi körde. Ca 20 min senare än tänkt rullade vi in på parkeringen, stressade som satan och adrenalinet pumpade runt. Hann få mitt nummer, lyssna lite på samlingen och sedan springa och hämta Dot för platsliggning. Kanske inte helt optimala förutsättningar?
Dot överraskade mig med en stensäker plats, bra nedläggande,stadig blick på mig, fint uppsitt och en härlig förståelse och uppgiftstänk.
När tandvisningen var över så var hon säker – NU BLIR DET GOTTE!!!
Vi hade startnummer 2 sedan så vi hade lagom med tid att vila lite och sedan värma upp.
Min rutin såg ut som vanligt. Vi leker, jagar lekisen, lägger ut den, tar med oss en korvbit och så får hon den precis innan vi går in. Jag vill höja henne genom leken och sedan samla ihop henne genom lite gotte.
Det har funkat bra för oss hittills och det gick hem även idag. Hade på något sätt lite lägre förhoppningar då det var så varmt ute – nästan 30C°
Dotan gick dock så fint så fint!
Fotgåendet så var jag lite dum i mit fotarbete, men vi avslutade med betyget 9,5
Läggandet gick bra, något före i transporten men fint läggande och fint uppsitt. Uppsitten börjar fan äntligen ta fart nu – känns asbra! Hon kollar på mig när jag ställer mig bredvid men ligger kvar och sätter direkt. Skulle fortfarande vilja ha henne i ett distinktare uppsitt, men det kommer tror jag.
Inkallningen, bra, bra ingång men vill ha ett peppigare tempo. Kanske kommer lite lugnare tempot vara oss till fördel högre upp i klasserna iallafall. – Betyg 9,5
Ställandet – hon hoppade fint, på kommando, stannade. Jag var lite orolig att jag gjorde något DK med armen bara, men domaren drog inget för det. – Betyg 10
Apporten, var jag väll halv nöjd med. Hon tar den men det känns mer som att jag la den i hennes mun haha..  – Betyg 10
Hoppet gjorde hon fint, berömde massor innan och man såg att hon hade det jobbigt med värmen, men hon kom i fint tempo och gjorde en fin ingång – Betyg 10.
Hon gick av planen med målmedvetna steg mot belöningen, magisk känsla!
Så mindre än 15 min efter att vi anlänt var vi klara. Drive-in-lydnad nästan.
Så himla häftigt på något sätt – vi vann hela tävlingen på magiska jävla poängen 196,5!!!
Det häftiga med den här hunden är att hon går så mycket bättre på tävling än träning. Så himla konstigt egentligen.
Resten av helgen flöt på jättemysigt med gott sällskap och massa mys. Söndagens tävling gick jag in och gjorde platsen och halva friaföljet för att sedan gå av och belöna. Kändes som ett perfekt avslut på vår tid i lydnadsklass I. Ska bli kul att sikta vidare på klass II och klass III nu. Vore kul att hinna starta innan året är slut, men vi har inte bråttom. Aldrig mer bråttom.
Hopp och lek!

6 Replies to “Nu lämnar vi klass I”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *