Max 1 hund i landslaget.

Jag är uppriktigt ledsen, uppgiven, besviken, upprörd, arg, urlakad och tom gällande det nya uttaget.

Vi fastnar återigen i gamla sättet.

Så som det varit, eller ja egentligen tar vi ett stort steg bakåt från förra säsongen till och med.

Jag har satsat stort, jag har satsat allt på mina hundar och jag har presterat och nu står jag i ett läge där jag inte kan ta två landslagsplatser oavsett om båda mina hundar ligger topp 5 i Sverige.

Inte så motiverande att ens försöka satsa med båda för oavsett hur jag vrider och vänder det förlorar jag. Inte så motiverande att satsa i huvudtaget när mina tävlings resultat inte är det avgörande oavsett.

Ligger man topp 5 kan man ändå bli bortplockad pga. Särskilda anledningar. Vilka inte ens är definierade för oss som tävlar?

Det känns så värdelöst att SBK satsat på mig med båda mina hundar via Talangtruppen för att sedan hamna i det här. Jag förstår ingenting.

För mig är det enkelt, man ska inte kunna påverka uttaget till landslaget, rankingtävlingarna ska avgöra vilka som ska få åka på VM och NM.

Jag förstår inte logiken bakom att inte gå efter rankinglistan.

Vi borde istället värdesätta sportens tillväxt, breddning och ett bredare led av starka hundar. Det här kan bara inte vara rätt väg och kommer bara få omvänd effekt. En avsmalnande topp utan tillväxt. Fair play is the way.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *