Månadsplan – Kellie

Kellie  
  I nuläget jobbar vi väldigt fokuserat med fotgåendet. Nolltolerans på blicksläpp och huvuddippar. Vårt problem, eller ja är det ett problem, det kanske handlar mer om att jag inte lärt Kellie hur vi förhåller oss mellan momenten? Hur som helst, i fotgåendet så släpper Kellie kontakten i svängar, halter, starter med mera. Det har skapat lite konflikt som i att Kellie letar nya uppgifter när huvudet dimper ner. Så dels har jag tagit mig an det problemet med att fela ut, men det som hjälpt mest är att fela, vända mig om (hon sluter upp med mig) och göra om det som brast, belöna. Vi måste liksom sudda ur en dålig vana och programera om utförandet.
Detta kommer gynna alla moment tror jag, för det blir så otroligt svart på vitt vad gör vi! Det är inte så att jag kommer kräva hundra procent fotgående mellan momenten, det kommer vara lite blandat, men just nu i transporten vill jag att hon går fot. Det kommer se ut såhär – avslutat moment – löser upp, berättar att hon är duktig – fot+upp med huvudet- rör mig mot nu plats, belönar om hon hänger på med rätt attityd – ställer upp, kravet är att huvudet är på plats tills jag ger förberedelsekommando – då får det dimpa ner – sedan ska det upp av sig självt för att hon ska få startkommando. Håller hon inte det bryter vi uppställningen och backar av och försöker ställa upp igenom och hålla kriterierna. Ska inte släppa igenom något annat! Ska försöka iallafall.
Momentmässigt måste vi fundera mycket över fällor och banor för att kvalitetssäkra. Jag ska gå en tävlingsledarutbildning nu under hösten och det kommer hjälpa mig något enormt tror jag. Moment som behöver stärkas upp är zätat, rutan, fjärren. Främst. Anledning till detta är nog egentligen att det alltid har liksom funkat så jag har inte tränat de momenten utan enbart gjort dessa. Så jävla onödigt sätt att sänka starka moment på. Så lite surt. Men med lite kärlek och kampanj så ska vi nog hitta tillbaka till dessa.  Sedan ska vi verkligen sätta fart med länkning de kommande fyra veckorna. Likväl som vanligt underhålla och jobba med gruppmomenten varje träning.
Ja det var nog allt om Kellie! Om Peak kommer i ett separat inlägg.
Slut och stängt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *