Månadsplan – Peak

Såklart ska även Pickan få en månadsplanering.
  
Min tanke är att ge grundning av följsamhet mellan momenten lite kärlek och inlärning, enklast att tema-köra hundarna så man vet vad man håller på med. Jag kan ju vara lite snurrig nu för tiden.
Så uttöver att jobba med detaljer och att få fram färdig moment så ligger känslorna och länkar i centrum nu för de kommande 4 veckorna. Att transportera sig från punkt A till punkt B, med rätt attityd och med stor uppmärksamhet för mig och vad jag gör och inte låta henne lära sig att pejla på planen. Jag tänker på hur hon käns innan vi går in på plan, hur vi hoppar ut ifrån bilen. Man kan inte vara en crazybanan utanför och förvänta sig att det inte ska återspeglas inne på plan. Följsamhetsträningen börjar i bilen och det finns ingen som helst anledning att slarva. Det är en viktig grund, kanske en av de viktigaste?
Vi har börjat länka lite, inga moment är perfekta detaljmässigt, men jag tror det är väldigt viktigt att träna helhet tidigt. Där smyger sig även en röd tråd in om följsamhet på plan. En fördel Peak har i jämnförelse med Kellie, jag bygger alltid banor till Kellie, så när det är Peaks tur så finns det allt möjligt på plan. Så förhoppningsvis slipper jag det stadiet i träningen när de tror att alla prylar är en möjlighet.
Idag länkade vi ff+läggande+inkallning+ställande ; inkallning+ställande, inkallning+ställande+apport; Apport+hopp över hinder; Tandvisning+apport+hopp över hinder. Hon kändes lite laddad första länken men hittade ett bra work-mode resten av länkarna och kändes väldigt lugn men energisk genom länkarna. Hon hittade på en del orelevanta grejer i länkarna så jag fick mig några skratt också.
Så kvar att träna i momenten och som jag vill ha “klara” om 4 veckor:
-Platliggning – kunna ställa upp, rakt nedläggande med hakan i backen, ligga lugnt i olika miljöer i en minut
-Platsitt – kunna ställa upp, sitta lugnt med tunga tassar i en minut utan störning
inkallning – ställa upp och sitta rakt, sitta rakt när jag lämnar och inte lägga sig, rak ingång (höger) utan sitt
Läggande – ställa upp och sitta rakt, mjuk och samlad start, stadga i ligg, energiska uppsitt på kommando
– Ställande – samma som ovan men här ska vi jobba lite mer med utförandet, vi har dels ett hoppsitt och dels ett snabbt stanna, så vi ska bestämma oss vad som blir naturligast och bäst. Hoppstå blir inte rakt och blir lite överdrivet. Stadga och kunna stå när jag slutit upp, kunna sätta sig rakt på kommando om jag ber om det.
Hopp över hinder – ställa upp med rakt sitt, stadga, hoppa på kommando med tight högeringång utan sitt, även tvåans hopp kunna ställa upp, på kommando springa ut mot target, snabbt sitt, stadga och återhopp med tight ingång utan sitt
Apportering – ställa upp, greppa hårt (provocera lite), sitta stilla med apport i 5sek, 10sek, 20sek och hålla hårt fast jag närmar mig med handen, släppa snabbt på kommando
Sedan ska vi försöka jobba in det här i länkar. Länka lite varje pass + ingång på plan
Sedan jobbar vi med 2ans, 3ans och Elitmomentsgrunder lite paralellt. I veckan ska vi börja med vittringen 😀
Slut och stängt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *