Mälarmården Young Handlers

Bild

Det är helt fantastiskt ändå hur duktiga vi i Sverige är på det här med ungdomsverksamhet inom hund.
Sveriges hundungdom är så gott som unikt och nu har det i den vallhundsklubben jag är med i även grundats en ungdomssektion. Eller ja den verkar ha funnits ett tag, men nu verkar den verkligen ha fått sig ett uppsving.

Idag var det KM och jag var egentligen supernervös då vallningen fortfarande är såpass okänd mark för mig.
“Mina hundar kan ju inget – jag kan framförallt inget!”
Jag hade dock oroat mig helt i onödan för Mälarmårdens Young handler hade stenkoll på hur man anpassar allt till en nivå där det blir både skojigt och avslappnat.

Ramona hämtade mig vid centralen och vi begav oss ut till Kräppla i Älvsjö där KMet skulle hållas.
Efter lite fika fick vi banan visad för oss, fåren skulle ,med eller utan hund , delas upp så att vi släppte ut 6st får, fösa dom till elstolparna där det skulle gå slalom och sedan fösas upp till en punkt där vi skulle försöka hålla kvar dom tills en av deltagarna tagit sig till en specifik stolpe (kortare utan hund, ett längre hämt med hund)  och sedan skulle det ske ett hämt tillbaka till 25an.
Hade hoppats på att vi skulle ha massor med rutinerade hundar i vårt team, men med Buffen skadad och Jim som varit på vila så länge så verkade det som att Dot skulle få jobba lite hon med. (Slyngel-egot-Kellie fick INTE vara med kan jag tillägga 😉  )

I vårt team, Ramon  Annie My och Jag, så hade vi alltså Dot och Jim och vi hade lite svårt att ta fram någon taktik, men kör man sist kan man ta till sig av vad de andra hittat på förstås.
Inte för att det hjälpte oss så mycket haha..

Vi lyckades nog välja de busigaste av får, de var ytterst springiga och inte så berörda av att vi stod och hoppade och klappade i händerna för at styre dom åt andra hållet.  Dot och JIm var dock superduktiga iallafall.
Känner mig helt amazed över min Dota, vad hon kan, vad fin och öppen i huvudet hon är!
Då hon tidigare gått in och velat bita när det blivit lite stressigt har jag inte riktigt vågat lita på henne, men ja det var som att alla de tankarna var som bortblåsta. Träningen vi lagt ner, jag har blandannat belönat med leksak i hagen!!, verkar ha fungerat jättebra. Kan ju självklart även vara att jag har bättre koll på saker och ting nu, men skulle tro att det är en kombination. Man kanske ska satsa på ett VP med Doddo ändå?

Hade verkligen en fantastisk dag med fina människor och mycket skratt!

http://www.malarmarden.se/wordpress/?page_id=1315

 

 

One Reply to “Mälarmården Young Handlers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *