Magiska Kellie – LP1 Vallhunden Kellie

bildJag har varit så nervös så ni anar inte. Tränat som en tok, mycket och eg. mest själv eller med Tobbe som sällskap. Lite trisst, men det har gett mig en möjlighet att verkligen fokusera på oss. Dot har varit lite småhalt eller vad man ska säga, i regel fin, men så kommer stunder när hon legat länge och reser sig snabbt och då ser man det. Tråkigt, men det är då jag är extra glad över att ha 2 hundar.
Så vart var jag, tappar så lätt tråden, jo vi har tränat mycket och länge.
Vi tävlade ju på Mälarö för några veckor sedan och då bröt jag för att jag inte fick med mig henne så vi har lagt mycket fokus på det. Fokus på Fokus och attityd så att säga.
Idag fick vi lön för mödan!! Med råge!
Vi tävlade på Stockholmsavdelningen, vår hemmaklubb, efteranmälde lite kvickt och har laddat upp ordentligt. Vi var på plats i god tid innan, vi hängde där någon timma innan och jag brottades med min prestationsångest. Inte helt sund sådan, men jag blir nervös och plågas innan det är dags. Men det har det oftast varit värt! 😉
Vi gick in och spikade en toppen plats, hakan i backen, tandvisningen – 10/10
Sedan hade vi startnr 6 och jag la Kellie på vila innan. Sedan när det började närma sig oss, iväg och kissa hunden, stämma av tiden, känna av henne och värma upp. Värmde upp med lite kontakt och någon kastad boll, sedan gick vi. Efter massor med peppning från underbara vänner på plats så kändes det bra i magen.
Det bara flöt på så fint, hon var så duktig och med, inte 100% tyst men så gott som.
Attityden var guld och hon gjorde allt så fint, kände mig så nöjd. Mina ögon vart som fotbollar när hon spottade apporten bara, men det är ett medeldyrt misstag.
Så på 191p slutade vi på och fick vårt Lydnadsdiplom – magiskt bara <3
Nedan ser ni poängen – galna poäng  😀

Moment Poäng Koefficient Summa
Platsliggande 10.0 4 40.0
Tandvisning 10.0 1 10.0
Linförighet 9.5 4 38.0
Läggande 10.0 2 20.0
Inkallande 9.5 2 19.0
Ställande 9.5 3 28.5
Apportering 7.0 1 7.0
Hopp 9.5 2 19.0
Helhet 9.5 1 9.5
Totalpoäng 191.0
Pris 1:a pris

3 Replies to “Magiska Kellie – LP1 Vallhunden Kellie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *