LP1 LP2 Vallhunden Kellie

I jakten att blicka framåt så har jag skjutit känslor en del åt sidan.
Den här helgen så åkte jag Sara och Elinore till Skutskär för att tävla en tvådagars-tävling.
IMG_3145
Vi åkte tidigt på morgonen, efter lite bilbekymmer i Väsby så tryckte vi ihop oss i en bil och lämnade kvar den trasiga bilen.
Vi kom precis i godan tid och hann anmäla och rasta hundarna. Vi fick nummerlappar att ha på armarna – det gav lite härlig tävlingskänsla och spädde på nervositeten ännu mer.
Kellan och jag blev andre sist och jag hade lite att fundera på kring uppvärmning.
Hon presterade en topp-klass plats, vickade dock på rumpan efter 2 min, men inget domarn drog för.   Efter lite väntan så värmde jag upp kort, gjorde våra ritualer och gick på.
Hon hade sug på rutan på första momentet, svävade iväg i fria följet, men med ett DK så hittade vi varandra igen. Sedan flöt allt på med lite småmissar. I hoppet så slog hon i på tillbakahoppet, ganska rejält, så där åkte vi på en 0a. Det bekymrade mig inte så mycket när vi gick av, men glädjen när jag såg att det skulle räcka till ett 1a pris ändå!! Underbart, så med 170p och 3e placering så var jag fantasiskt nöjd! Lilla sparven som går så fint tävling efter tävling!
Stort grattis till Elinore och Ulrik som knep 2a platsen också med ett förstapris! <3
Kvällen fortsatte fint med mys och skratt och en god bag-in-box.
En tidig morgon, jag är en trött person som jag brukar säga, och just morgonen var extra svårt att kicka igång. Kan meddela att Kellieboo också var något sliten imorse.
Men det bar iväg, vi checkade ut från vår fina stuga i Skutskärsidyllen, begav oss till tävlingsplatsen.
Allt flöt på, kände mig lugn inför platsen, men tji fick jag. Den var inte så lugn som den brukar vara. Hundarna brevid snappade efter flugor, vände sig mot Kellie och stirrade, la sig helt på sidan, ja massor med grejer jag inte tränat på. Hon var något orolig, lyfte huvudet från och till, men, hon låg kvar och full pott fick vi.
Programmet i sig flöt på riktigt bra, jag är extra nöjd med mig och min prestation men även hur den påverkade Kellie, vi som team – kändes såååå bra. Hoppas hon verkligen kände hur nöjd jag var med henne <3
SJälvklart lite småmissar, men vi knep lydnadsdiplomet och även 1a platsen! Totalt hamnade vi på 185poäng.
Extra kul att få dela prispallen med sina fantastiska vänner!!
IMG_3139

6 Replies to “LP1 LP2 Vallhunden Kellie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *