Leksaker

Jag har aktivt valt att mina hundar ska ha mycket leksaker framme.
För Dot har det knappt spelat roll, hon leker sällan på eget initiativ och för Kellie har jag haft det för jag vill inte ha en hund som blir galen av att se en leksak på träning.
Då den lille har lite lättare för ljud/frustration så var planen att hon ska älska leksaker och att leka, men hon ska inte höja dom till skyarna för att undvika för hög aktivitetsnivå/stress.
En metod behöver dock inte vara statisk, det behöver inte vara en livslång åtgärd, nu tycker jag hon är lagom cool kring leksaker. Leker bra men kunde vara mer entusiastisk. Så nu ska jag prova i en 2 veckors period att inte ha leksaker framme. Ben kan få vara ett undantag än så länge, men allt annat dyker bara fram när det ska tränas.
Jag vill inte ha en leksaksgalen hund, jag vill inte ha en hund som tuggar på fel saker, men nu tycker jag vi har uppnått en rätt bra balans där men jag skulle som sagt önska ett något högre värde kring lek och leksaker och det tror jag att vi kommer nå genom detta.
Ja lilla Dottan har ju en kamplust som heter duga så där behövs inget finlir mer än lite samarbete på släppande punkten. Men det kan jag leva med för när hon är riktigt glad så kan jag få DKa “Tack”-et
Får se hur det går! 😀
Hopp och lek!DSC_7381

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *