Länkat!

DSC_5184
Tänkte skriva ner lite om dagens träning.
Hundarna var lite trötta efter aktiviteterna mitt på dagen med deras nya vän Spackel. En ung 6 månaders Cattledog som är min tidigare hund Tengils systerson.
En peppig, men ändå cool kille.
Lite vila fick vi dock till innan vi åkte till ridhuset.
Egentligen hade jag inte tänkt ta med mig båda hundarna men tillslut så tog jag med båda ändå. Tur var väll det för båda gick som de stjärnor de är!
Doten fick träna på ställande under gång, har påtat och påtat med detta moment men nu äntligen börjar det hända saker.  (Egentligen så tränar jag för sällan så jag ska inte direkt skylla på att varken Dot eller jag är trög på något sätt..)
Nu kan hon under bakåt marsch och under bakåtmars där jag går lite snett – hoppa och stanna kvar där hon landar utan extra kommando. Behöver fortfarande mycket repetitioner för att värdeladda detta beteende men vi lägger nya små små små detaljer för varje repetition.
Det enda jag tänkt på är att hon ibland när hon är i luften stegar med bakbenen och låser först när hon har framtassarna i marken. Tror att ett noga öga på detta och några passa med mycket vikt på tyngden i bakbenen genom extern belöning bakom ska göra susen.
Gullehunden genomförde sedan kedjan kortFF utan halter – läggande under bakåt marsch – inkallning – ställande under bakåt marsch. Allt va fint förutom fotgåendet i början som jag hade önskat något mer samlat. Annars mycket nöjd. Gick in och kedjade små minikedjor av den långa för att belöna lite här och var där hon behöver ha ett högre värde.
Ett kom-i-håg börja träna på halter och snabba uppsättanden.
Lilla Kellie fick en något mindre planerad träning. Vi tränade lite på att växla mellan stadga och lek idag. Lite för många fel, så gjorde det nog lite för svårt från och till. Min akilleshäl tror jag tyvärr. Tränar för sällan och har lite för bråttom.
Trotts detta känner jag mig nog nöjd med resultatet. Planterade den tanken jag ville i hennes register tror jag.
Sedan tränade vi lite på fotgåendet. Hon hade ett lite väl högt intresse för att vilja sitta framför mig idag så kände mig inte helt nöjd på den punkten idag. Tror att hon var trött bara så gräver inte ner mig i det. Jag får ta och bli lite duktigare där på att träna att sitta bredvid separat och att gå bredvid. Målet är att få till ett sansat flyt från början. Vill inte ha en laddad hund och jag vill att hon ska gå ganska långt bak i position. Många hundar idag har ett alldeles för peppigt och intensivt fotgående för att det ska bli bra. Dessa hundar tappar ofta lite här och där, ljudar eller tränger och det tappar man poäng på.  Många som har en hund med en sådan position får dessutom problem med vänstersvängarna. Även en hund som jobbar på ordentligt i svängen kan råka tappa uppmärksamheten 1sekund och då blir svängen genast katastrof.
Så ja kort och gott har jag en målbild, men jag har inte svart på vitt hur vi ska ta oss dit.
På fredag ska  vi gå kurs för Anna Larsson på 3vallare.se. Ska bli spännande att få sig ännu mer omrörning i skallen! 😀
Sååå.. hopp och lek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *