Kurs för Lena Löfroth dag 2

Idag var dag 2 av 2 för Lena Löfroth.
Med tanke på all snö så kände jag mig rätt nöjd med att kunna tillbringa träningen i Väsbyhallen.
Morgonen vart lite kaos, men sedan var vi på plats.
Doddo som lämnades hemma den här gången visade sitt missnöje med att slita itu lite papper mm.
2014-01-18 21.54.29
Så detta var Kellies första egna kurs med mig och det kändes större än vad det kanske var.
Vi var sist i omgången så hade rätt gott om tid för mig att fundera.
Under vår tid så började vi lite med att leka och att gå lite fritt följ, då hon kan ljuda så tänkte jag att gud vad bra då kan vi få hjälp med det. Men icke, knappt något ljud på hela kursen.
Vi fick hjälp med fria följet, lite kritik för att hon huvudtouchar i fotgåendet så ja där får vi lite hemläxa minsann. Tror vi ska få ordning på halterna rätt snabbt om vi jobbar vidare med det.
Vi kollade lite på apporteringen där jag fick lite nya inlärningstankar. Vi ska träna lite mer flygande starter med fokus på Kellies egna önskemål, lite vilket greppande och på vilket sätt som faller sig naturligast för henne och sedan jobba vidare på detta.
Hon har ju kunnat morra/gnälla i greppandet så tror starkt på detta.
Vi jobbade lite med ställande under gång och ställande under inkallning och fick med oss lite tips där och även lite med hopp över hinder.
Summan av kardemumman var att variera belöningspunkterna mer då hon visar en hel del eye.

Sista turen så skulle vi göra ett rutskick från en punkt och sedan hopp över hinder från samma. Inte helt lätt för en trött matte och en trött fjolliesparv.
Men vi jobbade oss igenom det och Kellie ansträngde sig bra för att komma på va vi ville.
Det som jag allra mest tar med mig från kursen är nog att försöka lätta upp Kellie lite, inte låta henne vara så allvarlig i träningen. Hon är så ung ännu och då måste man få ha sitt lilla roliga, det kommer gynna oss i det långa loppet. Hur jag ska genomföra detta har jag ingen aning om. Men det lär bli svårt för oss om jag inte får bukt på hennes låsningar i träningen.
Jag gillar Lena, hon är rak, ärlig och skojig. Vi bokar nog in oss på fler kurser för henne lite längre fram. Något annat kan jag inte tänka mig.
Lilla sparven ska även hon få massor med ++++ för helgen, jätteduktig, låg på sin filt för det mesta okopplad och sov från och till.
Ett rätt gott betyg för en 1årig sparvfjollie med myror i brallan.
2014-01-19 09.48.18

3 Replies to “Kurs för Lena Löfroth dag 2”

    1. Ingen enhetlig plan egentligen, men fundera mycket över vilken belöning och när. Lek skapar ju en jaktkänsla i hunden och då svarar de ju ofta med eye som jag förstår det på Kellie.
      Likväl som att variera belöningspunkterna mycket och om hon förväntar sig en övning, typ drar sig mot lydnadshindret när vi ställer upp fast jag ber henne om att komma in fot, så ska jag vara konsekventare med kanske byta övning eller be om något innan hon får köra hindret.
      Jag vet inte riktigt, det är svårt. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *