Kungsör, valptid och kommande tävlingar

DSC_7620
Förra helgen tillbringade jag och träningsgruppen en hel lördag i Kungsör. Fredag kväll åkte vi ner och bodde på en camping för att kunna vara på plats klockan 8 när vår tid började.
Under dagen hjälptes vi åt med kommendering och diskussioner kring problemlösning.
Alla fick 15 min var åt gången och så körde vi på en och en.
Kellan och jag fick hjälp med kommendering i fotgåendet. Målsättningen är att få henne att gå ner i puls, ljud men ändå behålla fokuset. Det är en tuff utmaning, men när jag är redo att ge upp så kommer små framsteg, så jag tror ändå vi är på rätt väg.
Vi jobbade även på med länkningar och att hitta ett arbetstempo för oss båda i kedjorna. Det går bättre och bättre men jag tror som sagt att det på sikt kommer ge mig resultat.
Kellan jobbade på fint och det som gjorde mig extra glad är att vi kunde knäcka nöten med låsningar i fjärren med massor av mysig störningsträning.
Så efter en heldag av genombrott så var alla riktigt mosiga i hjärnan när vi rullade hemåt.
Helgen började inte så bra för mig dock, vart sjuk och har nu en vecka senare börjat känna mig som mig själv igen.
En annan viktig fråga, vem är Peak?
DSC_7716
På de 2 snart 3 veckorna hon bott här så har jag fått ett litet intryck av vem hon är.
Hon är rätt obrydd om saker, verkar inte tycka att det finns en anledning att hetsa upp sig förutom när något är riktigt riktigt roligt eller riktigt riktigt gott.
Mat äter hon gärna mycket, hittills är nog rabarber det enda hon inte tyckt va en hitt.
Hon är inte så smörig, varken mot hundar eller människor. Tycker om människor, lite skeptisk till nya hundar. Hon och Kellie går dock jättebra ihop, leker som tokar och ja det känns verkligen så rätt.
Vi ha eg. inte börjat med någon träning förutom inkallning, filt/burträning och lite lekutveckling.
Allt som allt så känns hon som en liten 10 poängar redan. Vi tycker så mycket om henne fast det gått så kort tid.
Tänkte skriva några rader om hur det är att träna en ljudande hund, eller ja kanske mer om hur just jag gör, sett andra göra. Vad jag upplevt fungerat för oss och vad som inte fungerat.
Men tiden räcker inte riktigt till ikväll, så får spara på den lite.
Träningen flyter dock på, idag länkade vi klass 3×2 med lite planerade handlingar och belöningar. Det är lite ljud här och där, men jag har en bra känsla om att vi är på väg åt rätt håll och jag försöker ta med mig en tanke in i varje träningspass.
– L å n g s i k t i ga   L ö s n i n g a r   g e r   L å n g s i k t i ga    R e s u l t a t  –
Vi ska tävla i helgen och sedan även nästa helg, har inte stora förstaprisförhoppningar men det är heller inte viktigt. Vi har vårt 1a pris redan och nu vill jag bara utveckla tävlingstränandet ett tag och hitta hur vi ska fortsätta innan vi siktar vidare mot Eliten.
Vi vill hitta in i bubblan, vi vill att det ska vara kul att tävla tillsammans, jag vill kunna tävla mycket. Klubbtävlingar, flerdagarstävlingar, U-DM, U-SM osv.
Om allt går som jag vill kanske vi satsar på en elitstart i sommar eller i höst kanske. Men det beror helt på.
Nästa helg går ansökningen till Talangtruppen ut. Vi har inte ansökt ännu, velar lite, det är alltid tungt att ställa sig naken och vara beredd på att bli besviken eller avisad så att säga.
Men det är även en del av tjusningen kanske.
Här kommer lite bilder från dagens träning
DSC_7729DSC_7823
DSC_7738
DSC_7776

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *