Kelliebo, Doddo, Kajsan, Majsan och Mini

DSC_0749
Jenny plockade upp mig hemma efter lite övertalning innehållande ord som spårträning, fika och lydnadsträning. Vi begav oss till Sosu Bk hela och levande efter att ha blivit påkörda vid Sollentuna C. Chauffören som körde på oss smet tyvärr men vi hann ta regplåt och Jenny polisanmälde innan vi begav oss.
Väl på plats la vi spår åt tjejerna, varsitt kort godisspår på 40-50m för mina.
Dot fick en liten böj och Kellie fick ett rakspår med boll som sluttamp.
Då jag varit så tävlingspepp så bad jag Jenny kommendera igenom en klass IIa åt mig och Doddo. Läskigt, svar ja. Man undviker ju gärna att länka för att detaljerna kort och gott inte blir lika fina då, men vad ska man med detaljer till om man inte har en helhet.
Sagt och gjort, en hel 2a körde vi.
Doddo gick fint, mycket medveten om var rutan låg, påverkade lite hennes fokus, men i övrigt är jag supernöjd. Valde att inte avsluta efter fjärren utan bad om ett kort FF och ett läggande så att jag kunde belöna vid nedläggandet.
Dot är ju fuskets drottning och bästa sättet för att få bukt på det är att tillåta slarv, men man får va lite smart så att slarvet kommer efter att momentet egentligen är klart. Jag har så gott som alltid en extra pryl i varje moment att ta till, alt extra moment att lägga på i en länk just för att reservera oss mot slarv.
Kort och gott är jag jättenöjd med prestationen, hon höll ihop, gjorde raka ingångar, bra glöd i ögonen och bra sinnesstämning och fokus.
Med lite fler veckors träning ska vi nog kunna gå ut och tävla klass II, längtar!
Kellie fick mest ligga och kolla på, tränade lite ingångar med blandade resultat. Hon har lite ljud för sig just nu så det är prio 1. Hellre lite träning och kvalitativt på henne. Hormoner och spring i benen är inte alltid kompatibelt med lydnadsträning.
Perfekt att göra lite annat då. Prova lite agility, spåra, köra drag, promenera osv. Allt sådant där det inte spelar någon roll om det är slarvigt eller inte 100% rätt. 🙂
Kände mig mycket nöjd med träningen och spåren för dagen
Dagen avslutades med en promenad bort till Tobbes föräldrar för lite middag och sällskap.
DSC_0765
Dot och MIni – halvsystrar
DSC_0776
Jenny och Maja
DSC_0784
Snesnokarna <3
DSC_0788Guldtantan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *