Jul och nyår

Julen har spenderats på allra bästa sätt och jag är minst sagt nöjd med att ha skippat Stockholm helt under högtiderna.
Mina föräldrar har stuga i Ljungdalen så den 21/12 begav vi oss dit, mellanlandade 2 dagar i Risberg i Dalarna. Det ligger precis vid vasaloppsspåret. I vanliga fall ett fantastiskt vinterland, men något tomare på snö och minusgrader iår.
DSC_1544
Efter två dagar av god mat och dryck och bara mys så satte vi oss 4 timmar i bilen för att ta oss upp till mina föräldrars stuga. Fantastiskt fint var det där, vinter vinter och vinter.
Flatruet, passagen över berget, var fantastiskt fint. Utsikten och vyn, helt kär!
Under julhögtiden så debuterade jag som längdskidåkare ihop med hundarna, fort gick det och lite läskigt men likväl fantastiskt kul och lite svårt.
Så vi förgyllde dagarna med lite skoteråkning och äventyr, julfirande med kolossala mängder mat, lite hundträning, skidåkning och massa mys. V ä l b e h ö v t.
DSC_1713
Den 28e så lämnade vi boet i Ljungdalen och begav oss till Risberg igen, till Tobbes familj för att fira nyår. Planerna såg annorlunda ut innan, men att åka hem till Stockholm nu, det kändes inte riktigt som ett alternativ. Har varit en mycket slitig decembermånad och då överdriver jag inte. Kändes som ett bra val med tanke på att det är Kellies andra nyår och det brukar vara då man ser hur kommande nyårsfiranden kommer te sig.
Än så länge är hon hur cool som helst, inte brydd. Men jag har skonat henne en del och hemmavid är det rätt lugnt. Jag hoppas kunna ge henne massor av bra erfarenheter bara.
Här i Risberg har det åkts ännu mer skidor, väldigt roligt och väldigt nytt för mig. Dot är ingen riktigt teamplayer och är rätt svår att få stopp på bara. Men hundarna verkar otroligt nöjda efter turerna. Sover gott! Så typiskt bara att det året jag skaffar skidutrustning så är det ingen snö hemma. Hoppas hoppas hoppas att januari och februari bjuder på lite mer snö och minusgradsväg.
Så med det vill jag och hundarna tacka för oss, tacka 2013 för alla erfarenheter och upplevelser!
Don’t just wish for a fantastic 2014, Make it happen!
DSC_1671

One Reply to “Jul och nyår”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *