Inte redo förrän nu

Jag brukar ibland medvetet låta bli vissa detaljer med motiveringen “det ligger inte rätt i tid”.
I Pikkes fjärrdirigering har jag medvetet jobbat med stora rörelser och inte haft lika stort fokus på detaljer som stilla tassar utan mer jobbat attityd och investerat i rätt typ av rörelsemekanik. Detta för att undvika osäkerhet, för höga krav, press, med mera och sådant som kan övergå till låsningar/eye.
Över tid har jag sedan stramat åt detaljerna och nu ligger kravet på stilla framtassar. Jag trodde jag hade grundat klart fjärren men har insett att Peak haft lite svårt för “Stand” – att stå och bara stå. Hon kan falla in i eye där och bli lite lägre i kroppen likväl som att jag upplever att hon inte står stadigt med bakbenen.
Då insåg jag att en grundsten som jag prioriterar med bakbensfjärr även är en viktig grundsten i frambensfjärren. Den berömda fällkniven.
Såklart måste ju hunden kunna fälla upp och fälla ner sig utan att röra varken fram eller bakben. När styrkan finns i den typen av rörelse så kommer även styrkan i Sitt-stå och stå-sitt bli bättre. Starkare och stadigare fjärr.
Så man kan minst sagt säga att det var en grundsten som saknades.
Nedan är en film på första passet. Hon förstår inte riktigt vad jag vill, är något frustrerad, biter i luften med mera. Men vi fick till en helt okej procent med träffar på 100% stilla fällningar så det ska nog gå över tid.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *