Inomhusträning 13/11 – att träna två helt olika hundar

Lite hastigt och lustigt vart det bestämt att Malin, Jennifer, Rebecca och Jag skulle träna i inomhushallen i Väsby ikväll. Det  var knivigt att ta sig dit pga. urspårat tåg i stan.. men vi hann precis.
1463989_10153490015245354_1298507837_n
Efter lite väntan i kaffeterian med cola och toast till middag så mötte vi upp Malin och Jennifer och började träna.
Doddo kändes inte helt som sig själv, inte så springsugen alls.
Vi tog några ministeg frammåt i fjärrträningen vilket kändes riktigt bra. Det kommer ta tid innan jag är nöjd, men det är det värt.
Även fotgåendet just nu som är så himla peppigt och skuttigt behöver mycket omtanke, men vi tar det lite i taget. Det är härligt att hon är så på ändå.
Dagens huvuduppgift var att träna Kellie i följsamheten. Jag fick hjälp av Rebecca att lägga ut en leksaksallé och försedd med koppel och köttbullar belönade jag alla lugna kontakttaganden och fot-erbjudanden lilla Kelliebo erbjöd idag. Då jag är rädd att ljuden skulle vara bestående så är prio 1 för en lång tid fram över att jobba med känslan och känslosignaler.
Det känns rätt kul ändå att jag nu har en egen hund med lätt för ljud, ska bli kul att testa teorier och egna spekulationer där.
Kells jobbade på bra, helt tyst och fick även träna tandvisning och lite signalkontroll på sitt – stå – ligg.
Doddo kändes som sagt inte helt med i leken idag. Lite seg och ja jag vet inte inte alls lika på om att vara med idag. Funderar på om hon har lite ont idag eller om det är så enkelt att jag ännu inte riktigt kan växla mellan mina hundar på ett bra sätt.
Dot kräver mycket engagemang från min sida i belöningarna, det ska vara superhäftigt.
Med Kellie däremot så måste jag vara lugnare, mer förutseende och främst köra på matbelöningar just nu.
De är ju lite som dag och natt, Dots träning skulle göra Kellie alldeles i gasen och Kellies träning gör nog Dot till en seg-kola.
Finns en hel del för mig att fundera på och jobba med där helt klart.
2013-11-06 20.33.01

One Reply to “Inomhusträning 13/11 – att träna två helt olika hundar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *