I jakten på GK VALLH PR

Ja jag vet att det inte bara är VP’t man ska sikta på när man skaffar en border collie – det ska de kunna i sömnen – men för mig som är så pass grön på vallning så känns VPt som ett stort läskigt berg man inte riktigt vågar bestiga. Ett nästan ouppnåeligt mål, fast det egentligen inte är så himla fasligt.
Men det är närmsta målet och om vi tar oss ut på någon IK1a någon gång, ja det visar sig.
Vi, jag My, Annie och Simon, har haft våra får mer än 8 veckor nu. Tyvärr vart en tacka halt efter någon månad, måste ha stukat sig i hagen så däremellan blev det lite uppehåll.
Men vi har kommit väldigt långt ändå, det har gått långsamt och ändå så fort.
Höger och vänster sitter tämligen bra, ibland är vi oense om vilket håll som lämpar sig bäst just för tillfället, men just styrningen och “lydnadsdelen” fungerar bra och ju mer “får-timmar” hon (och jag) får, desto bättre styrsel blir det på oss.
Jag känner att jag kan börja lita på henne mer och mer när det kommer till att styra upp situationer, ju fler erfarenheter hon fått desto bättre självförtroende.
Hon är ju absolut inte en av de tuffare hundarna men jag tycker hon passar mig som handen i handsken. Hon är lyhörd, men envis och lurar mig rätt ofta på olika sätt.
Kortare hämt, 30-50m, tycker jag hon klarar bra. Utan att nedvärdera mig själv för mycket så kan jag ju säga att jag eg. inte har så bra koll på detaljträningen eller finlir i vallningen.
Hon kan balansera, men trycker dom gärna förbi mig om jag inte är lite med och är på henne.
Vi jobbar med försningen och att hon ska kunna parera. Hon vill ju gärna gå upp och stoppa, men där jobbar vi vidare.
Häromdagen lyckades jag styra fåren runt mig med hjälp av Kellan. Kändes stort.
Här kommer en liten film med små klipp från träning under det gångna halvåret.

4 Replies to “I jakten på GK VALLH PR”

  1. Ni är ju inte långt ifrån ju! Ser jättefint ut!
    Jag ska ju med fixa ett vallhundsprov med min någon gång är det tänkt, bara att jag tycker det är så omständigt att åka iväg o valla och få en kontinuitet i det 🙂

  2. Ryser när jag ser det här! Det är få saker som imponerar så mycket som en BC i sitt rätta element! Jättekul att se Kellies andra sida, inte den söta lilla vovven på jobbet utan en tjej som verkar ha en del attityd ändå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *