Hundarnas utveckling

Jag har inte skrivit något om träning på ett tag så tänkte sammanfatta lite.
Med båda hundarna tar vi nu en paus i från vallningen, det har varit intensivt och vi har lärt oss så mycket och har så otroligt mycket kvar att lära. Nästa år ska vi nog ge oss i kast med lite ik1:or och och självklart satsa på VP med Peak. Pickan är än så länge mest bara tänd, hon kan runda lite, fösa lite, kortflanker, långa flanker men egentligen allt helt kommandolöst. Det som jag främst ville komma till innan säsongen var slut var att komma in i huvudet på henne så hon börjar se mig. Inte helt lätt men nu sista passet innan fåren flyttade så har allt känts toppen. Lilla Pickan, hon blir nog en stjärna, You’ll see!
I lydnaden så går jag och Peak just nu en kurs för Anne Dahlin, den är inriktad på klass I och II så den va perfekt för oss. Pickan kunde inte så mycket mer än lite grunder, men nu med en återkommande kurs har vi hittat flytet och utvecklingen har inte låtit sig väntas på. Fotgående, sitt, stå, ligg, fjärr, inkallning, rutan, apportering, platsliggning med mera. Mycket har börjat ta form, väldigt mycket. Är själv lite chockad över allt som helt plötsligt finns där, där inget fanns förut? Hon är så barnslig och så öppen och knasig. Men när vi tränar är hon där och med och ja lite galen där med. Hon är nog inte världens socialaste mot människor eller hundar men fan jag tycker hon är för härlig. 
Kellie ska försöka fokusera på att bli äldre, starkare och mer mogen. Hon är en late bloomer och mycket har hänt i år, väldigt mycket. Men vi är både ibland lite i osynk, vi vill lite olika saker ibland när vi tränar. Vi behöver verkligen hitta teamkänslan och det är det hela våren och sommaren har handlat om. Vi har en bra bit kvar, men vi börjar nog hitta varandra. Men det är inte riktigt värt att kasta sig ut på tävlingsplanen riktigt ännu. Vi jobbar med elitmomenten också såklart. Kellie gjorde sin första apporteringsdirigering idag, hur stort! Men ja det känns lite futtigt med fina moment om man inte gör dem tillsammans. Kellie-this-is-Sparta-Holmlund kör gärna sitt egna race i lydnaden och skulle nog helst göra momenten utan mig överlag. Men ja… VI SKA få ordning på det. Men långsiktiga lösningar som ger långsiktiga resultat, ja de tar även lång tid!
Slut och Stängt. 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *