hopp-stå

Just nu vill jag bara backa tillbaka tiden innan jag började belöna hoppande i fotgåendet, hur tänkte jag där egentligen.. haha..

Får helt enkelt försöka jobba bort det, men det blir lite svårare när hunden tycker det är kul såklart.
Jag får helt enkelt finula lite på det där. Tar en paus från ställande-under-gång så länge och för att bara träna läggandet. Hon blir gärna seg i läggandet, inte som jag upplevt tidigare hundar bekväm utan att hon faller in i någon slags förväntningbubbla där hon istället för att göra det jag ber om snabbt gör det långsamt så hon tänker “snar kommer den! Snart kommer den!”.
Är lite i valet och kvalet om det är värt att belöna upp, eller helt enkelt inte belöna när utförandet inte sker tillräckligt snabbt.
Oftast har prinsessan bra fart, men hon blir allt för snabbt trött för att köra energikrävande övningar med allt för många repetitioner.
Så frågeställningarna som jag tar med mig från dagens träning är nog:
– belöna upp eller hålla på belöningskriterierna?
– hur får jag rätt stress nivå?
– är hon tillräckligt motiverad?
– hur länge ska jag fortsätta med samma övning för att hon ska förknippa övningen med fart och snabba utföranden?
Ganska generellt, gäller inte bara ställandena. Hon är klurig på ett annat sätt än tidigare hundar.
Imorgon så blir det träning med Rebecca i Kista, så jag hoppas vi kommer på något smart.
Slut och Stängt

2 Replies to “hopp-stå”

  1. Hej! Vad kul att du lämna ett avtryck i min blogg 🙂 GRATTIS till Dot!!!! <3 Det är inga fel på Sly´s ögon = färgen på ögonhinnan är bara "unik" för vara BC & det de såg i högeröga kan bero på en skada ( har ingen aning då jag köpte henne som 1-åring). Ville bara förtydliga detta då många ögonlysts med UA i samma kombination som våra vackra BC 🙂 Pussa massor på fina Dot! Kram från oss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *