hemmaträning + filmer

DSC_2331Förutom smått sporadisk träning utomhus när vädret tillåter och de få timmar jag bokat i inomhushallen likväl så tränar vi rätt regelbundet på kvällarna hemma i lägenheten.
Vi tränar det som funkar, Kellies klass 1 träningen fungerar bra att slipa på inomhus.
Doddo får mest träna fjärr och vittring, det är det hon kan godkänna.
Idag så kände jag mig rätt stolt över oss. Vissa delar har tagit tid, men det som jag vuxit i är att inte hålla på och skynda. Förut ville jag alltid ha allt perfekt från början. Nu kan jag mer låta det ta sin lilla tid, det behöver inte gå så fort utan vi jobbar oss dit långsiktigt.
Kellie gjorde en hel vittring, har bara körd frysmarkeringar innan, men nu är hon så säker likväl som att hon väldigt gärna vill ta upp pinnen nu från ingenstans. Känns dumt att fela det så vi har avancerat träningen något bara. Hon har som alltid lite bråttom, men tar bara fel pinne kanske 1 på 20-30 gånger.
Jag började med få pinnar, kanske 4-5 stycken, när hon gjort 2 rätt så hällde jag ut en drös till så att hon fick kämpa lite. Gick mycket bra och sedan placerade jag ut dom i olika mönster och repeterade. Tillslut gjorde vi en hel, med apportering och ingång, säger apport när hon valt en pinne och hon kom och gjorde en rak vänsteringång. Blir nästan lite rörd, Fantastiska sparvunge!
Med Doddo så körde jag efter samma princip men med något färre repetitioner. Hon är egentligen bättre än Kellie på detta, men hon störs lite lättare ut.
Hon var lite fundersam över högen med pinnar, stod och funderade en stund och provade sedan igen och hittade rätt. Med henne ska jag nog försöka att belöna upp frysmarkeringen bättre. Om hon får “fuska” och ta upp pinnen hon tror är rätt så kan det nog leda till plockepinn längre fram om jag har otur.
Lilla snärtan ändå, trodde det skulle ta en evighet för henne att förstå detta, men hon fattade bra mycket snabbare än väntat och tycker det är superskoj!
träning från december
https://www.youtube.com/watch?v=Ekf_PZPi-Vw

träning från januari

https://www.youtube.com/watch?v=c0Y6uoOkvBA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *