Hejarklack och Inlärningsfas

Min kompis Sara skulle tävla på Sosu, lydnadsklass 2,idag och då vi passade på att övningsköra dit.
Jag gillar att följa med som hejarklack, det är mysigt och det är bra träning för en själv och hundarna. Extra kul när det går för ens träningskompisar och man kan glädjas tillsammans.
Sara slog till med ett 1a pris trots en nolla glädjande nog. Det är lätt att deppa lite när slutpoängen inte blir  det man hoppats på, men ett förstapris och uppflyttningspoäng är fortfarande vad det är. De var superduktiga och det är så kul att få följa utvecklingen och se hur de växer och växer tillsammans!
DSC_5854 DSC_5872 DSC_5936 DSC_5943 DSC_5948
Efter tävlingen passade vi på att träna igenom hundarna med träningsgruppen. Hjälptes åt att ställa upp bana, kommendera och diskutera. Så oerhört nyttigt!
Jag och Kells är ju i en inlärningsfas nu där allt är lite vingligt, men man får inte glömma att länka ändå. Det finns alltid något man kan lägga och det handlar mer om att lägga upp länken på ett fiffigt sätt för att kunna stärka upp de svagaste länkarna.
Vi länkade sitt u. gång, rutan, inkallning med ställande i första länken.
Suuuuperbra sättande, bra uppställning inför rutan och även stadgan i rutan men tyvärr gick hon in från vänster. I min plan att kasta om momenten var att ställandet i inkallningen fortfarande är såpass svagt att jag skulle hjälpa henne med en boll bakom. Funkade klockers och hon tryckte ifrån ordentligt i stoppet.
I länk nummer 2 så körde vi hopp apport, vittring och sedan metallapport.
Vittringen behöver mest utvecklas, möjligtvis att jag borde gör något åt omtag och tugg, men det kändes nyttigt och som nästa steg att hon fick göra det som näst sista moment i en kedja.
Hoppapport kändes jättebra, hon har tendens till dåliga upptag, men det får bli ett senare problem då ljud är högre prio, vittringen jättebra, sökta av ganska länge men hon kanske hade svårt att samla sig där ute, metallapporten, bra utspring något osäkert gripande och trav in.
Behöver bygga säkerhet i metallen, extra skönt att kunna belöna upp det i en kedja.
Det vi i övrigt behöver ta tag i är momentstartrutiner… att sitta och eya i starten är ju bara att glömma och att ha för mycket drag bort från mig i moment är också något vi måste lägga tid på.
Här kommer en liten film på hur träningen kan se ut nu!

One Reply to “Hejarklack och Inlärningsfas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *