Hårdträning

DSC_8125
Har haft ett litet oavsiktligt blogguppehåll. Har inte känt för att skriva, allt annat har tagit av min tid. Då vi bestämt oss för att det är dags att få tummen ur och faktiskt tävla har all tid som går att lägga på träning lagts just där. Innan jobbet, efter jobbet.. you name it. Tyvärr nog alldeles för mycket för tycker att resultat inte är så mkt att hurra för. Men kanske är prestationslillhjärnan som pratar. Vi strävar ju mot perfektion hela tiden.
Tyvärr tror jag hårdträning ibland kan slå lite fel för mig. Det kan innebära att jag orättvist nog höjer mina kriterier ännu något mer och när Dot inte riktigt håller måttet i utföranden så blir jag frustrerad och hon känner av det och det blir ännu sämre.
Jag har en del att jobba med mig själv där.. Samtidigt kan jag inte låta bli att sakna Tengil som inte direkt brydde sig om mitt humör utan sa – Säg vad jag ska göra då kärring!
Ibland matchar jag och Dot inte riktigt där… hon som låser sig på sitt egna lilla vis och man tror hon är där men när man knackar på så sitter hon där borta med bollen och leker fast vi faktiskt går fot. Ja kanske lite abstrakt att ens försöka beskriva.
Hur som helst så går det för det mesta bra och jag känner att jag helt enkelt får försöka mer. Försöka se de lyckade repetitionerna, försöka läsa av hundarna bättre för att förstå och hitta på bättre lösningar.  Vi får hårdträna fast mjukostmjukt tror jag. 🙂
Hopp och Lek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *