Hardcore träningsdag

Idag var tanken egentligen att träna på BroHåbo på förmiddagen och sedan bara glida runt hemma och mysa resten av dagen. Planerna ändrades dock snabbt, Malin och Elton hängde på och tränade med oss och på eftermiddagen åkte jag och mina tjejer och tränade ytterligare en gång fast på Vällingby.
Körde igenom hela tvåan med Dot, bytte till läggande som sista moment.
Hon kändes helt ok, inte fantastiskt, men ok.
Det är toppen att börja träningspasset med länkningar. Då vet man vart det brister och vart krutet ska läggas resten av träningspasset.
Dot såg inte vart apporten ramlade idag och där vart det lite strul, hon drog inte på framåt i hoppet som hon brukar och hamnade då långt ut åt vänster. Vi har inte säkrat förståelsen i tillbakahoppet så jag fick visa, långt fram i FFet, fjärren är en sorglig historia.
Ja vi har att göra 😉
Kellie fick träna lite signalkontroll, ruta, fotgående och tandvisning. Hon var något splittrad så det var intressant att jobba med. Bollade lite idéer med Malin om position och utföranden.
Ibland får man inte lön för mödan, ibland är det inte värt att lägga tis på flashiga detaljer. Man får inte högre poäng eller mindre avdrag för det. Så ibland måste man ifrågasätta sina idéer, jag funderar på att lägga ner hopp-stå med Kellie. Men vi får se!
Senare på eftermiddagen på VBk så jobbade vi med Kellies fotgående, kriterier på att få komma in fot, kriterier på att få fortsätta, sinnesstämning och förstärkning genom störningsträning.
Jag började med lite bakom marsch, lät henne komma in fot när hon kändes avspänd och så gick vi lite och Alba la in lite störningar med ljud. Hon svarade bra på det så vi fortsätter på det spåret.
Med Dot så fortsatte vi fnula på problemet med fjärr och uppsitt. Det verkar vara känslan som jag måste komma åt att ändra. Jag provade att avsluta de bra skiftenaed ett skick direkt till rutan. Känns som att vi kan vara något på spåren där.
Summa sumarum en hundhektisk dag, nu är till och med Kellie nöjd och trött 😉

20131005-213423.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *