Glada inlägg

jag trodde jag skulle få skriva glada inlägg från och med nu.
Glada nyheter om framgång, bra träningar och lycka. Men såhär nu kan jag känna – hur dum får man va?  Som att livet funkar så. Naiva dumma människa…

I mina tankegångar när skit händer, för det händer mig, om det händer.. Så jag brukar tänka “har jag otur eller har jag tagit ett dåligt beslut”.. 
Just nu vågar jag inte riktigt ta ställning till det hela, men jag klandrar mig själv något enormt och är ledsen. Ledsen, tom, trött, less och förstörd.

Våra får rymde igen i lördags, jag och tjejerna hittade dom och tog med mycket möda hem dom. Utan att gå in på detaljer så gjorde Dot illa sig. Vi såg inte när det hände, men hon var blockhalt och ville inte gå på bakbenet 95% av tiden. Jag sköt bort tanken på skada, hon har ju varit skadad/överbelastad från och till hela våren känns det som och vila brukar göra susen.
Men när hon på måndagen mådde lika dåligt så bokade jag en tid hos Väsby, där har vi tillbringat x-antal timmar redan när hon gjorde illa sig förra gången. Min magkänsla och tankar från andra tänkte att det är en tåskada eller kanske korsbandet.
Vi spenderade vad som kändes som en evighet på kliniken, veterinären klämde och kände, vi röntgade och slutsatsen blev just att korsbandet är av.
I sig är det en vanlig border collie skada. Kanske ingen big-deal eg. mer än operation och rehab. Det är en skada de bär med sig genom livet och de flesta verkar bli hyffsat bra.
För oss innebär att hon inte kommer komma tillbaka till träning och tävling, hon har sin skada i frambenet redan och att hålla igång den och hålla henne skadefri har varit tufft nog. Det har varit dyrt i både pengar, tid och ork.  
Vi har en tid för operation med Ove Frykman och Ash på Väsby, de opererade henne förra gången med, i slutet augusti. Jag har kanske inte 100 bestämt om vi ska genomföra det eller om hon ska få somna in. Jag tror hon fixar ett pensionärsliv, men jag kan inte bara tänka på henne. Jag måste tänka på mig, jag måste tänka på vad jag orkar, vad det är värt i pengar och om den nya skadan i kombination med den gamla kommer fungera. Hur många år köper vi henne ens?

Jag skäms, jag skäms för att jag är ledsen för mig och för min skull. Men jag har haft henne sedan hon ca 4, hon skadade sig lite mer än 6 månader senare när jag var bortrest, vi har lagt ner otaliga tusenlappar på operation, rehab redan. Hon var inte “bra” förrän 6 månader senare, och då gick det ändå lite upp och ner, men spontant säg att vi haft max 3 riktigt bra månader i stöten.
I år, iår har vi inte fått det att fungera. Hon har varit halt från och till, hon har haft magkatarr. Iår har inte fungerat alls. Vi har fått väldigt lite bra tid med henne där hon fungerat till det jag faktiskt köpt henne till – träning och tävling.
Det går säkert, med mycket dyr rehab, att få tillbaka henne i någon form av träningsmode, men inte på den nivån jag vill träna på, och för vad dessutom, för att hon ska skada sig igen och vi kör en till vända? Jag vet inte. Jag är bara så less, ska det vara såhär?
Jag tycker synd om mig själv för att jag haft Tengil som inte hade alla hästar hemma och alla tårar jag gråtit över honom och nu det här? Vad är rättvisan i det?

Livet alltså. Allt är bara så jäkla oklart och jag orkar typ inte vara ledsen längre. Vad är poängen med att känna något?

4 Replies to “Glada inlägg”

  1. Vad ledsamt & smärtsamt att både du & Dot skulle få drabbas av så mkt tråkigheter 🙁 Ni som hade alla möjligheter & framtiden framför er… Det klart du måste få vara ledsen & besviken. Vad du än beslutar dig för så har du mitt fulla stöd <3 Stor KRAM från mig & syster Sly

  2. Självklart får du vara ledsen, arg och besviken. Jag förstår allt du skrivit, eftersom jag gjort samma resa med Olga och Zeb. Inte samma skada men iaf. Vi har ju kämpat över ett år, med bakslag. Och är faktiskt inte friskförklarade ännu. När andra blir det efter ca 6mån.
    Ingen kan klandra dig. Inte ens du själv. Oavsett vad du väljer så kommer vi finnas här för dig. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *