första fotingången

michelleKellie14v
Lilla Kellie är nu ca 15 veckor och idag gjorde hon sin första fotingång.
Hon gör mig så stolt varje dag den här lilla skunken. I början tyckte jag hon verkade barnslig men nu har jag lär mig att se träningsbarheten och alla oändliga fördelar med att hon är barnslig, snäll och mest glad i allt och alla.
I vardagen så är det enda som stör mig att hon kan gå i koppel ordentligt ännu. Men det är inte hennes fel, det är bara jag som inte lärt henne ordentligt ännu, men för att kunna lära henne något måste jag ha en målbild, kriterier och en plan. Men det tar sakta form.
I torsdags var vi ett gäng och tränade i inomhushallen i Väsby. Dot fick leka lite fot men inte så mycket alls. Lilla valpen tog lite mycket plats då det inte fanns några uppbindningskrokar. Får ta med en filt nästa gång så blir det lite enklare för båda att veta när det är respektives tur.
Valpis gjorde många fina bitar blandannat kloss utan kloss framför mig, platsliggning – ligga 20sek med matskål framför nosen och framförallt mingla runt och träna på att hålla sig vid mig och inte störa andras träning. Är supernöjd med båda hundarna. Dot för att hon sköter sig så bra med andra hundar  och ligger tyst och snällt och väntar. Samt Kellie som inte sticker efter fast en apport kommer studsande och 2 sek en malle efter utan som stannar kvar som om det vore det enda rätta. Finaste!
I lördags så träffades vi ett gäng valpägare i samma lokal och lät alla leka lite. Till min stora glädje fanns en lite cattledog kille med. En Tengil-systerson. Åh finaste hundarna.. fick nästan tårar i ögonen när jag hälsade på honom. Spackel hette den sötnosen, håller alla tummar jag kan för den grabben. Verkar hur fin som helst!
Resten av dagen tillbringade Kellie i sin bädd, sovandes.. haha tröttmössan. Får nästan hålla tillbaka mig själv lite så hon inte blir utbränd av allt farande. Dot fick en välförtjänt vilodag med lite småpromenader. Även om hon mår bättre så ska man skynda långsamt. Nöjd var hon dock när vi va på middag hos Tobias föräldrar och hon får sitta i knät och smaka massa mat från bordet. Ja lilla Doten är nog lite väl klädsamt fyllig just nu 😉
Idag söndag kom dock genombrottet i Kellies träning.
Vid lunch kom Ramona och Puma förbi för lite kaffe och en promenad på Norrviken. Underbart väder och det enda som kunde göra det mer perfekt vore om vi kunde köra drag också.. men med trasiga hundar och en valp så får man gå och se glad ut istället. Funkar bra det med. 🙂
På kvällen på väg till ridhusträningen vart det lite kajko.. men har man världens bästa valp så rinner ilskan av den med.
Träningen gick superbra, jag hade en taggad Michelle och en taggad Kellie. Vi tränade på att ligga passiv på en filt i pauserna, lite klossträning, bakåt marsch och att springa sitt fortaste till belöningen.
Hon gjorde allting fint och till mattes stora glädje bjöd hon på sitt livs första fot-ingång. Åh det gjorde mitt hjärta gott!
I belöningsövningarna så sprang 15veckors Kellie om mig trots att jag sprang mitt snabbaste, så jag är nöjd.
Som vanligt, tänk att man kan säga så om en 15 veckors valp, så skötte hon sig så fint så fint bland alla hundar och människor.
Älskade hundar, ni förgyller varje dag!<3

2 Replies to “första fotingången”

  1. Så himla kul att det går så bra med Kellie! 🙂 Jag var själv riktigt imponerad när jag såg hur apporten studsade närmare och närmare henne och hann inte ens tänka på att kalla tillbaka Diva, men fina Kellie är så duktig och trygg 🙂 En annan hade nog blivit lite fundersam om en malle kom springandes i 180 😉
    Vi ses snart igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *