Fokus Pickis Debut

Nog för att jag skriver mest om Kellie och min träning så är Pigge-Pickis-Peak givetvis inte bortglömd. Snarare tvärtom. Efter Kellies senaste elittävling så bestämde jag att vi ska träna på nu en period och ta oss ut på tävlingsbanan igen när barmarkssäsongen är igång och utomhustävlingarna kommit igång. Vi har ju otryggheten i gruppmomenten att jobba med, men än är jag hoppfull. I programmet är hon en handfull, men med Annes hjälp så hoppas jag att vi kan få lite ordning sakta men säkert.
  
Så, tillbaka till Pickis, i april är det dags för vår debut. Jag tvekar lite om hon är redo för att börja tävlas, hon är ju väldigt omogen ännu. Men samtidigt så är målsättningen att mest komma ut, ha lite extra träningsmotivation och börja samla erfarenheter.
Nu börjar fotgåendet verkligen ta form, förberedelser, transporter mellan moment, signalkontroll med mera och själva utförandena. Hon är något spökig från och till, det kan ställa till det, har vi riktigt otur så krockar tävlingen med löp. Men då får vi ladda om till ett senare tillfälle. Förhoppningsvis får vi plats på ett MH i slutet på april också. Men skulle nästan tro att löpet kommer krocka med bådadera tråkigt nog.
  
Men vi laddar på som att allt ska köras!
Tanken är att jobba mer med program framöver, vill att hon har minst 10 program i kroppen innan tävlingen. Givetvis blir det även ett större fokus på platsliggning nu de kommande veckorna. Jag har inget hakan i backen på henne ännu utan det blir troligtvis ett projekt till hösten, min målsättning nu är bara att skapa en bra grund för att aktivt och tryggt utföra momentet. Vi varvar även platsliggning och platssittning. För det mesta tränar jag det bara ihop med Kellie, men sakta ska vi även börja ta in fler hundar i gruppen. Idag så fick hon ligga bredvid Packe och det var inge problem. Hon är ingen social hund så hon är inte direkt intresserad av någon annan hund.
Så vad behöver vi göra innan tävling:
1-2 träningstävlingar
10 länkar fullt program
Ett pass platsliggning per dag
10 tandvisningar på främmande människor
Fortsätt jobba med klass 3 fotgående så att klass 1 blir lätt.
Ingångar på plan
Fortsätt belöna upp transporter mellan momenten
Fortsätt befästa momentrutiner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *