FLYT – 1a pris och vinst klass 2

Jag kan inte fatta det, vi satte 1a priset i lydnadsklass 2 på första försöket!!
Magiska lilla fantastiska Kellie – jag är så stolt att jag nästan spricker.
IMG_5777
Vi var där långt innan så hon skulle få känna av miljön en stund. Tyvärr vart det längre väntetid än väntat pga ett oplanerat domarbyte. Det begick oss inte så mycket utan vi tog en promenad, jag mystränade lite med Kellie och vips var det dags för lottning.
Vi drog ett mittenummer, nummer 6,  och fick därmed kantplatsen på platsliggningen.
Rätt skönt tycker jag.
Vi låg i omgång 3, det va rätt lång transport in på planen, men pratade glatt med henne och kliade henne lite på rumpan på väg in. På kommando dök hon snabbt ner, men när jag satt lite press med “lägg dig” i samband med att jag gick så spreta hon ut benet lite. Men hon låg stensäkert, hakan i backen och satta sig explosivt på kommando. Hon skämmer bort mig med bra platsliggningar.
Jag brukar stå och räkna sekunderna och tar hjälp med mina hjärtslag för att hålla takten, men börjar bli så lugn så räknar mest fel.
Sedan väntade vi lite till. Det är så klurigt att planera uppvärmningen, så det blir rätt balans i Kellie.
Jag gick iväg, rastade henne, la ut godisar och belönade kontakt. Tobbe hjälpte mig med lite omvänt lockande och det vart som att hon kom på sig med “aha – nu är det den övningen” och hon tog med sig den attityden ner på tävlingsplan.
Hon gjorde ett för henne bra fritt följ, jag kan inte klaga då det är vårt svagaste moment helt ärligt. Känslan var bra, hon var varm men följsam.
Läggandet, inkallningen flöt på bra, jag var nervös inför rutan och sa “stå” rätt hårt för att kunna stoppa henne i mitten. (hon har på träning använt rutbanden som target dessvärre)
I apporteringen överaskade hon mig, hon tog kontakt med mig i hopp om att få sticka och ta den, som vi tränat, stack ut fint på kommando med bra vart, griper apporten och travar in. Blev lite ställd, men detta är inte ett övertränat moment så.
Hopp över hinder – hon är inte lika genomtränad som Dot där, så det var lite på tur att vi fixade det, men hon gjorde rätt och gjorde det bra.
Fjärren är nog det minst tränade momentet just nu, vi har tränat elitskiften, men lagt väldigt lite tid på 2ans fjärr. Men vi tog oss i mål på en halvtaskig fjärr och ett dk på första skiftet.
I nedläggadet la hon sig med tassen under sig, så förutsättningarna för ett bra första skifte var inte fantastiska.
Sedan var vi klara och det slog mig att vi tagit oss runt, Kellie var tyst, hon hade engagerat sig i mina sociala belöningar på plan och hade en fin förväntan ut mot belöningen.
När vi är på väg ut vill jag att hon går spontant fot, vi har inte kommit jättelångt där, så efter 2 m fot fick hon varsegod. Super supernöjd!
Kunde inte riktigt fatta det, och än mindre på prisutdelningen att vi hamnade högst upp på pallen – igen!!
Bästa magiska Kellie <3
(En extra kärleksfull tanke går till alla mina fantastiska träningskompisar, ingen nämnd ingen glömd, utan er hade det aldrig gått <3 )

MOMENT POÄNG KOEFFICIENT SUMMA
Platsliggande 10.0 4 40.0
Fritt följ 8.0 3 24.0
Läggande 10.0 1 10.0
Inkallande 10.0 2 20.0
Sändande med ställande 10.0 3 30.0
Apportering 8.0 2 16.0
Fritt hopp 10.0 2 20.0
Fjärrdirigering 8.0 2 16.0
Helhet 9.0 1 9.0
Totalpoäng 185,0
Pris 1:a pris

IMG_9574ö

7 Replies to “FLYT – 1a pris och vinst klass 2”

          1. Jaa de hade de! Har du vägarna förbi luleå är de bara att hojta😃 vi hejar på dig här hemifrån då😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *