Film Operation Fotgående


Jag har jobbat mycket med att mata Peak i fotgåendet och har nog med facit i hand belönat för mycket och för tätt för att få den utvecklingen jag velat ha. Peak i sig en intensiv hund så jag behöver verkligen tänka mig för kring det och om möjligt tänka 60% helhet och max 40% detaljer.
Som det ser ut nu tycker jag hon går för långt fram, hon tränger från och till och hon tänker för mycket framåt vilket gör det svårt att svänga vänster. Hon är följsam i halter och tar nya saker i FF med ro. Att helt plötsligt lägga in svängar i språng marsch är inget som får henne att tappa huvudet tex.
Så jag behöver minska belöningstanken i hennes huvud för att kunna nå den den sinnesstämningen jag vill ha och den kommer i sin tur leda till en bättre position.
Igår tränade jag med Ronja och då jobbade jag henne väldigt mycket med muntligt beröm, inte som i att jag gick och pratade med henne, men som i stöttade henne med rösten när hon inte riktigt visste vad jag ville och jag kanske använde 3st boll belöningar på det passet som syns på bilden. Vi jobbade i ca 10 min så det är rejält klippt för att klippet inte ska bli för tradigt.
Hon koncentrerade sig väldigt bra, vilket förvånar mig med tanke på det låga antalet belöningar och ny miljö med mycket störning.  Jag tycker hon blev väldigt avslappnad av att bara gå och följa med mig.  Svarade bra på störningar. Rumpan glider ut lite, men jag tror att det har med hennes framåttanke att göra.  Hon utmanades mycket genom förflyttningar åt alla möjliga håll, detta för att öka förståelsen av att hålla position och tvingas fokusera 100%.
Mycket nöjd. Vi ska fortsätta såhär ett tag!  Vi länkade även en etta utan plats med kommendering och hon gick väldigt fokuserat! En hel del detaljmissar, men helt rätt attityd och hon utförde alla saker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *