Elitsatsning för Anna Larsson

Screenshot 2014-07-10 11.23.35
Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om men jag har inte riktigt haft tiden men främst inte haft det i fingrarna att få ner tankar i ord.
Kort uppdate, semestern är över, jobbat i två veckor nu. Varit ordentligt förkyld och känt mig ynkligare än ynkligast. Nu börjar jag bli friskare men fortfarande seg.
Kellieboo har varit lite missnöjd med att semestern är över, mer vila mindre aktivitet. Men hon börjar hitta flytet hon med. Mycket träning har det ju blivit ändå, men inte lika mycket givetvis. Mer och mer konturer i utvecklandet av klass III momenten börjar nu ta fart.
Dodden lever pensionärsliv/koppelvila men verkar helt okej med det.
Den här helgen var det ännu ett av tillfällena på Elitsatsningen som jag och ett gäng går för Anna Larsson.
Då alla andra förutom jag och Ramona fick förhinder så fick vi massor av tid att verkligen träna igenom hundarna och Anna fick möjlighet att verkligen kika med förstoringsglas. Det är fantastiskt att ha tid att både hinna bolla ideer och problem likväl hinna träna igenom allt.
Vi gick igenom de flesta moment men även det som händer mellan moment och att kunna sortera i momenten trots att det finns fällor som hunden kan falla och “ta fel moment”
*Fotgående:
jobba med stegförflyttningar, flyttad fot + signal för att hon ska flytta, dra fram henne lite i position så att hon har dragning tillbaka i fot när vi tränar bakåt marsch.
Jobba med mina egna förflyttningar så jag blir säker på foten hur jag ska gå. Tänk – höger-om-marsch, vänster-om-marsch, håll dig till linjen.
Träna ingångar från olika vinklar.
I inkallningen hamnar hon gärna för långt bak i ingången, jobba även med det. Både vänsteringång och högeringång.
*Vittring
– Fortsätt träna med handtarget som hjälp
– runda föremål, vänd dig bort för att ta bort tvekan i att springa tillbaka till mig
*Fjärr
-fortsätt variera avstånd och placering
-träna lite “titta”
– försök träna i 3-kombinationer,  v a r i e r a!!!
-fortsätt med stärkande övningar
*Sitt-i-grupp
– godis på näsan
– kolla hur hon väljer att sätta sig och hur länge hon kan sitta som hon sitter – fundera över om ska få välja eller om vi ska träna in en “pose”
*Platsliggning
-lär om, kanske byt kommando?
– variera placering, avstång, tid, störning

One Reply to “Elitsatsning för Anna Larsson”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *