Drottningholm, valpmys och sedan ridhusträning

DSC_2308
Under förmiddag-lunch så åkte jag och tjejerna ut till Drottningholm,Lovön, för att hälsa på Lisa med Vilde och deras nyförvärv Lowa.
En liten Aussie efter Stjernborgens Jo-Jo och Sugarwind’s A True Friend. Hur fin och go som helst, glad, busig, framåt och massa go.
Vi fikade lite hemma hos Lisa och sedan begav vi oss till Mälarö BK för lite träning.
La en kort plats med Kellie och sedan tränade vi lite halter och småpill med hjälp av Lisas petiga ögon. Vi hjälptes åt lite överlag, men nä tårna började domna av så begav vi oss av igen.
Lisa släppte av mig vid Brommaplan och jag begav mig till Solna Ridskola för kvällens inomhusträning. Jag var där lite mer än en timme innan då jag ändå inte skulle hunnit hem.
Träffade en gammal vän från hästtjejstiden och vi dödade av lite tid genom att tjattra minnen och annat skvaller. Kan inte låta bli att sakna hästtiden, men saknad är nog det som det får förbli, för plats för ridning i mitt liv vet jag faktiskt inte om jag har.
På Kvällens inomhusträning så fick Kellie ligga en till plats, hon skällde till på en klubbkamrat någon gång och var uppe med huvudet några gånger. Jag var och belönade några gånger och sista minuten så var hon i helt rätt stämning. Mer sådan här träning!
Det som värmer extra är att även när hon tog upp huvudet så la hon ner det igen när hon “avreagerat” liksom.
Med Dodden så kollade jag av att 2an satt, mest lite såpill och lite fartövningar. Hon är lite för bekväm. Men hon hittade rutan och fotgåendet börjar bli bättre. Måste bli konsekventare med att hon inte får studdsa.
Kellie var i övrigt lite ljudlig, men jag tar det för det mesta med en klackspark. Brukar i regel säga till henne och bryta positionen, men när det blir lite för många felningar så sätter jag mig med henne en stund.
Ska försöka skapa lite rutiner för vilken känsla jag vill ha inför vissa moment och sedan befästa dom mer som en förberedelse. Ska ta och läsa på mer kring det här med ljud.
När jag kollar pulsen på henne när hon ljudat så är den oftast skyhög, så det jag ännu inte har full koll på är vad som drar upp henne i puls likväl vad som sänker den utan att “korrigera” så att säga.
Förutom den lilla biten med ljuden så gjorde hon många fina bitar. Det har hänt så mycket på så kort tid nu. Lilla sparvunge <3
Har varit en intensiv helg, finns ingen bättre vetskap än att man gjort rätt för sig när man ska sova!
Lite bilder från idag <3
DSC_2271 DSC_2163 DSC_2186

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *