Dragträning, lydnad och lillasyster Meg

cykling
Idag började vi dagen ganska tidigt och gav oss ut på en cykeltur.
Tjejerna var helt galna och drog som galningar. Mycket ludd i öronen dock idag för att vara dom, men det styr sig. Man vill ju gärna kunna ha någon styrning när det går fort.
Efter att ha mellanlandat lite snabbt hemma och tryckt i mig och hundarna lite mat så drog vi ut igen.
Tanken var att möta upp Emma med Mingla och Nickie med Sanna och Kellies lillasyster Meg vid Islandstorget för lite träning. Jag var lite extra spänd på att träffa lilla Meg. Önskar så att jag kunde ta en liten valp ur den kullen, men 3 hundar tror jag inte jag ska ha. Två är perfekt.
Lilla Meg var självklart sockersöt. Hade gäna dragit med henne hem om man säger så.
Lite mer samlad än Kelloggs, men det är ju de flesta haha..
Kellie var förtjust i sin lillasyster men syskonkärleken var inte helt ömsesidig där. 😉
Vi fortsatte träna med våran impulshämmande övning, Kells jobbade på bra. Vi fick lite extra hjälp av Emma att utveckla övningen och nya störningsdelar. Det funkade prima.
Hon klarade av att gå fot med mig trots att Emma sa hennes namn, gick och lockade bredvid m.m. Kändes riktigt bra! Helt tyst!
Min tanke med störningarna är att hunden ska lära sig att jobba sig igenom störningar och svårigheter. Det är inte hela världen att de skulle blicksläppa eller annat, sålänge de kommer på sig själva och hittar tillbaka.
Border Collien är en ras som vill ha kontroll. Det är viktigt att inte glömma det när man tränar, vad ger hunden en känsla av kontroll. Varför och hur utnyttjar vi det till vår fördel.
Doddo kändes något trög idag, kanske trött jag vet inte. Av någon anledning är vi rätt dåliga på att träna på mindre ytor. Det går tusen gånger långsammare och jag känner mig liksom lite trängd. Lite, ja jag vet inte, handlingsförlamad kanske?
Bådar inte helt gott för att tävla inomhus om du frågar mig. Men det tåls att jobbas med.
Ta i övningar, explosivitet, fotgåede nära väggar m.m. Ja det finns en hel del.
Tampas fortfarande lite med det här att jag har olika hundar. Det är svårt att växla emellan dom ibland.
Men med mer träning på det ska det nog kunna bli ordning på mig med.
IMG_3489
Natti!

3 Replies to “Dragträning, lydnad och lillasyster Meg”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *